Τι μπορεί να ρίξει τη λίμπιντο των ανδρών

Τέσσερις λόγοι που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε

Ακόμη και αν οι γυναίκες πιστεύουν το αντίθετο, οι άνδρες δεν έχουν πάντα αυξημένη σεξουαλική διάθεση. 

Αυτό που ισχύει, στην πραγματικότητα, είναι ότι η διάθεση των ανδρών και η λίμπιντό τους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί.

Υπάρχουν μάλιστα λόγοι που πολλοί δε γνωρίζουν ή δεν μπορούν να φανταστούν. Δείτε, για παράδειγμα, παρακάτω τέσσερα πράγματα που μειώνουν την ανδρική λίμπιντο.

1. Αρωματικά κεριά 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2008, βρέθηκε ότι κάποιες από τις ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα από τα αρωματικά κεριά επηρεάζουν την αντρική λίμπιντο και όχι θετικά.

2. Μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών

Πιθανόν να ξέρετε ότι το λίγο αλκοόλ ανεβάζει τη λίμπιντο αλλά η μεγάλη κατανάλωση φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Σύμφωνα με έρευνες, επίσης, τα ποτά που έχουν σαν βάση το λάιμ προκαλούν... μεγαλύτερη ζημιά.

3. Η κακή υγεινή των δοντιών

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες που αμελούν την υγεινή των δοντιών τους μπορεί να εμφανίσουν μειωμένη διάθεση για σεξ και στυτική δυσλειτουργία!

4. Φαρμακευτική αγωγή

Ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την ανδρική λίμπιντο είναι μια συγκεκριμένου είδους φαρμακευτική αγωγή. Η παρατεταμένη έκθεση σε σταθεροποιητές διάθεσης, ηρεμιστικά και χάπια για την πίεση ρίχνει τη λίμπιντο στους άνδρες.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης