Κάθειρξη 20,5 ετών σε 76χρονο που πυροβόλησε τον δικηγόρο του

κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 20,5 ετών καταδικάστηκε 76χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε τον 45χρονο δικηγόρο του, τον οποίο θεώρησε υπαίτιο για τη δικαστική έκβαση που είχε υπόθεση που χειρίστηκε.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.

Το πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο γραφείο του δικηγόρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από λογομαχία, ο δράστης έβγαλε ένα περίστροφο που είχε πάνω του και πυροβόλησε τρεις φορές τον 45χρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματος. Αμέσως μετά, ο ηλικιωμένος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ ο δικηγόρος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου μετά από μακροχρόνια νοσηλεία, επανήλθε.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 76χρονος είπε πει ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του. Ο ίδιος απολογήθηκε τότε, ότι θα έβγαινε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, βάσει δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα αδέλφια του σε αντιδικία που είχαν για τα κληρονομικά τους. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης με τον δικηγόρο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ