Μητέρα απαιτεί να αφαιρεθεί από το σχολικό πρόγραμμα η «Ωραία Κοιμωμένη»

Η πριγκίπισσα δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της να τη φιλήσει ο πρίγκιπας, επιχειρηματολογεί

Μια Βρετανή θέλει όχι μόνο να μη μάθει ο γιος της την ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης αλλά και να βγει το παραμύθι από τη διδακτέα ύλη του σχολείου γιατί η πριγκίπισσα παρενοχλείται σεξουαλικά από τον πρίγκιπα.

Η 40χρονη Sarah Hall ισχυρίζεται πως το παραμύθι μαθαίνει στα παιδιά πως δεν υπάρχει πρόβλημα να φιλάς μια κοπέλα που κοιμάται: «Εξακολουθεί το βιβλίο αυτό να ισχύει, είναι ευπρεπές;», αναρωτιέται.

Η μητέρα του εξάχρονου επιχειρηματολογεί πως το παραμύθι προωθεί «ακατάλληλα σεξουαλικά μηνύματα» στα μικρά παιδιά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φιλά ένα κορίτσι που κοιμάται και έτσι θέλει να μεγαλώσει τον γιο της, μόνο που στέκεται εμπόδιο το ιστορικό παραμύθι.

«Έχει ένα πρόβλημα η ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά και τη συγκατάθεση», εξηγεί. Επικοινώνησε μάλιστα και με τις σχολικές αρχές για να αφαιρεθεί από το Δημοτικό και τις μικρότερες τάξεις του το παραμύθι. «Ο γιος μου είναι μόλις έξι ετών και απορροφά ό,τι δει, και δεν είναι ακριβώς ότι μπορείς να το μετατρέψεις σε έναν εποικοδομητικό διάλογο».

Η προβληματική σεξουαλική συμπεριφορά είναι ενσωματωμένη στην κοινωνία μας, λέει, τόσο βαθιά ριζωμένη που δεν συνειδητοποιούμε τις προεκτάσεις της. Μόνο που ο τρόπος που βλέπει το παραμύθι δεν έγινε δεκτός με πανηγυρισμούς, καθώς τα social media είχαν ολότελα διαφορετική γνώμη…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ