Φ. Γεννηματά: Με τον Σταύρο Θεοδωράκη ξεκινούν οι επαφές για το νέο φορέα

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ξεκίνησαν οι επαφές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με τα κόμματα και τους υποψηφίους, προκειμένου να προχωρήσουν προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο κύριος λόγος είναι προφανής, δεδομένου ότι Δημοκρατικής Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) και Ποτάμι έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά έχει θέσει υπόψη του κ. Θεοδωράκη τις εξής τέσσερις προτάσεις:

- Συγκρότηση ενιαίου πολιτικού κέντρου, που θα καθοδηγεί την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στην προοδευτική παράταξη. Πρόκειται να κληθούν να συμμετάσχουν οι βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία, καθώς επίσης και τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που έχουν εμπλακεί στο εγχείρημα.

- Σχηματισμός ευρείας και αντιπροσωπευτικής, από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής για να «τρέξει» τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο. Θα οριστεί Επιτροπή Θέσεων, Προγραμματικών Προτάσεων και Καταστατικών Αρχών για να διαμορφώσει τα αντίστοιχα κείμενα, τα οποία θα τεθούν σε δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο.

- Επιδίωξη είναι το συνέδριο να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς έπεται το Πάσχα, ενώ δεν αποκλείονται ταχείες πολιτικές εξελίξεις.

- Άμεσος και θεσμικός συντονισμός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ώστε να δραστηριοποιούνται με ενιαίο τρόπο στη Βουλή. Ήδη, οι συνεννοήσεις κοινοβουλευτικών στελεχών των δύο κομμάτων έχουν ξεκινήσει και τόσο στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, όσο και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, οι βουλευτές των δύο κομμάτων κινήθηκαν σε κοινή γραμμή. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αρρυθμίες, όπως φάνηκε και στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη μετάθεση της συζήτησης σχετικά με τη πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Γεννηματά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πυκνώσει τις επαφές και συναντήσεις της, ώστε ο παραπάνω σχεδιασμός να έχει ολοκληρωθεί έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και από τις αρχές του 2018 να ξεκινήσει η προσυνεδριακή περίοδος και η εκλογή των αντιπροσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ