Πάτρα: Αύριο η "Μαύρη Παρασκευή" των προσφορών ...με άδειο πορτοφόλι - Γιατί συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος

Πολυήμερες προσφορές από Πολυεθνικές

Σε βομβαρδισμό διαφημιστικών σποτ και αποστολής μηνυμάτων στα κινητά, έχουν επιδοθει τις τελευταίες ημέρες πολυκαταστήματα και όχι μόνο που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει της αυριανής ημέρας "Black Friday", της ημέρας των "γενναίων" προσφορών όπως συνηθίζεται, καθώς εταιρείες και καταστήματα θα προβούν ακόμα και σε έκπτωση 50% στην πώληση των προϊόντων τους.

Εκείνο που προκαλεί φέτος αίσθηση και προβληματισμό για φαινόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού. είναι πως αρκετές εταιρείες, προχώρησαν στην επέκταση των προσφορών σε περισσότερο από μια ημέρες, με στόχο την προσέλκυση του καταναλωτικού κοινού. Ενός κοινού που η πλειοψηφία του μπορει να επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, αδυνατεί όμως καθώς το ταμείο είναι μείον. 

Την ίδια ώρα πάντως, αναμένεται η προτίμηση των καταναλωτών και φέτος να επικεντρωθεί σε καταστήματα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη και προϊόντα τεχνολογίας, βλέποντας αύριο τις αντίστοιχες εικόνες συνωστισμού που καταγράφησαν πέρυσι.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

"Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Στα πλαίσια αυτά, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτρέπει τα Μέλη του να επωφεληθούν της ημέρας αυτής προσφέροντας χαμηλές τιμές στους καταναλωτές και να το διαφημίσουν με όποιο τρόπο κρίνουν επωφελή", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας επισημαίνοντας παράλληλα πως " Σύμφωνα δε με την ειδική έρευνα του ΙΝΕΜΥ, η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή της αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη ημέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου".

Μάλιστα η Διοίκηση του Εμπόρων της Πάτρας καλεί τους καταναλωτές, να επωφεληθούν των χαμηλών τιμών και να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που επαναεπενδύουν τα χρήματά τους στην πόλη.

ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΡΩΘΗΚΕ Η "BLACK FRIDAY"

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων

Άρχισε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή»

 

 

 

Διαβάστε επίσης