Χιμένεθ: Ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ

«Κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο»

Ως έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια αντιμετωπίζει ο Μανόλο Χιμένεθ την πίεση που υπάρχει ενόψει του ματς με την Ριέκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τους Κροάτες.

Για το αυριανό ματς: «Ένα σημαντικό ματς, ευκαιρία για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην διοργάνωση του Europa League. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί και η Ριέκα θα έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο».

Για τον πρώτο αγώνα στην Κροατία: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην Κροατία. Στη συνέχεια η όρεξή μας μεγάλωσε και έχουμε την ίδια διάθεση. Μένουν δύο δύσκολα παιχνίδια που θέλουν πολλή δουλειά».

Για τις εκτός έδρας επιδόσεις των Ριέκα και Αούστρια Βιέννης: «Η Ριέκα είναι μία ομάδα με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές. Προσπαθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματά τους εκτός έδρας είναι αλήθεια ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα εκτός. Αυτό πρέπει να μας αυξήσει τη συγκέντρωση και να προσπαθήσουμε περισσότερο αύριο».

Για τους παίκτες που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει: «Δεν ξεκούρασα κανέναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έπαιξαν αυτοί που ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Θέλω πολύ να αρχίσω να υπολογίζω κανονικά τον Κονέ που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και μπορεί πλέον να μας βοηθήσει, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις ρυθμό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπολογίζω σε όλους τους παίκτες και για μια απαιτητική και φιλόδοξη ομάδα όπως η ΑΕΚ όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί σε όλες τις διοργανώσεις».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα επειδή η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να προκριθεί από φάση ομίλων στην Ευρώπη: «Αυτό που συμβαίνει τώρα πρέπει να μας δίνει έξτρα κίνητρο για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να μας προκαλεί έξτρα πίεση αλλά όρεξη για τη συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο δεν νικάς με το σήμα και την ιστορία, νικάς μόνο παίζοντας ποδόσφαιρο».

Μπακασέτας: «Το περιμένουμε πώς και πώς»

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσωπήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος είπε τα εξής.

Για τον ρόλο του σαν αντι-Μάνταλος: «Ο Πέτρος είναι αναπόσταστο κομμάτι αφού η ομάδα έχει χτιστεί πάντω του. Προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε ματς, ξέρω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα, ότι έχω περιθώρια βελτίωσης. Δεν πάω να γίνω αντι-Μάνταλος, έχψ διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι μου. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει πάρει θετικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ματς με την Ριέκα: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, το περιμένουμε πώς και πώς. Είμαστε μια ομάδα αρκετά διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, κυνηγάμε τη νίκη σε κάθε ματς μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Με την Μίλαν θέλαμε θετικό αποτέλεσμα και στην έδρα μας ψάξαμε και τη νίκη. Ακόμη και σε ματς που μένουμε πίσω στο σκορ βγάζουμε αντίδραση».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης