Ιστορική βραδιά για ΑΠΟΕΛ, «μάχες» σε Νάπολη και Σεβίλλη

Champions League

Επιστροφή στη δράση σήμερα για το Champions League, με την προτελευταία αγωνιστική για τη φάση των ομίλων.

Απόψε αγωνίζονται οι ομάδες του 5ου, του 6ου, του 7ου και του 8ου ομίλου, σε μια αγωνιστική κρίσιμη για την πρόκριση στους «16» του Champions League αλλά και στην επόμενη φάση του Europa League. 

5ος Όμιλος 
Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στρέφονται τα βλέμματα, όπου η Σεβίλλη υποδέχεται τη Λίβερπουλ, σε ένα ματς-κλειδί. Αν οι Ανδαλουσιάνοι καταφέρουν να επικρατήσουν, σχεδόν θα κλειδώσουν την πρόκριση, καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζουν με την αδύναμη Μάριμπορ. Πάντως, ό,τι και να γίνει στη Σεβίλλη, όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, καθώς η Σπαρτάκ Μόσχας φιλοξενεί τη Μάριμπορ και με νίκη θα αυξήσει την πίεση στο δίδυμο της κορυφής. 

Το πρόγραμμα: 
Σπαρτάκ Μόσχας-Μάριμπορ 19:00 
Σεβίλλη-Λίβερπουλ 21:45 

Βαθμολογία 
1. Λίβερπουλ 8 
2. Σεβίλλη 7 
3. Σπαρτάκ 5 
4. Μάριμπορ 1 

Επόμενη αγωνιστική (6/12) 
Λίβερπουλ-Σπαρτάκ Μόσχας 
Μάριμπορ-Σεβίλλη 

6ος Όμιλος 
Ματς δίχως αύριο για τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο», καθώς αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» οφείλει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί θέλουν έναν βαθμό για να περάσουν και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Στο Μάντσεστερ, η Σίτι φιλοξενεί την ουραγό και δίχως βαθμό Φέγενορντ, σε ένα παιχνίδι... γιορτή για την πρόκριση της ομάδας του Γκουαρντιόλα. 

Το πρόγραμμα: 
Νάπολι-Σαχτάρ Ντόνετσκ 21:45 
Μαν. Σίτι-Φέγενορντ 21:45 

Βαθμολογία 
1. Μαν. Σίτι 12 
2. Σαχτάρ 9 
3. Νάπολι 3 
4. Φέγενορντ 0 

Επόμενη αγωνιστική (6/12) 
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μαν. Σίτι 
Φέγενορντ-Νάπολι 

7ος Όμιλος 
Για ένα «Χ» πάει απόψε η Μπεσίκτας υποδεχόμενη την Πόρτο, ώστε να σφραγίσει πρόκριση και πρώτη θέση. Στο πριγκιπάτο, η ουραγός Μονακό παίζει τα ρέστα της κόντρα στη Λειψία, με τη νίκη να της δίνει ελπίδες πρόκρισης. Όλα πάντως θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Το πρόγραμμα: 
Μπεσίκτας-Πόρτο 19:00 
Μονακό-Λειψία 21:45 

Βαθμολογία 
1. Μπεσίκτας 10 
2. Πόρτο 6 
3. Λειψία 4 
4. Μονακό 2 

Επόμενη αγωνιστική (6/12) 
Πόρτο-Μονακό 
Λειψία-Μπεσίκτας 

8ος Όμιλος 
Ιστορική βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ, που φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση και αφήνει οριστικά εκτός «16» την Ντόρτμουντ. Η κυπριακή ομάδα με νίκη έχει ελπίδες ακόμη και για πρόκριση, αλλά πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να αρπάξει την τρίτη θέση από την ισόβαθμη Μπορούσια. Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Τότεναμ με μοναδικό στόχο τη νίκη, για να ελπίζει τουλάχιστον σε πρόκριση στους «32» του Europa League. 

Το πρόγραμμα: 
Ντόρτμουντ-Τότεναμ 21:45 
ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 

Βαθμολογία 
1. Τότεναμ 10 
2. Ρεάλ Μαδρίτης 7 
3. Ντόρτμουντ 2 
4. ΑΠΟΕΛ 2 

Επόμενη αγωνιστική (6/12) 
Τότεναμ-ΑΠΟΕΛ 
Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ