Οι σκηνοθετημένες ληστείες "μόδα"...στην Πάτρα - Τα ευφάνταστα σενάρια των "θυμάτων"

Δυο περιστατικά σε διάστημα λίγων μηνών

Αντιμέτωπες με μια πρωτοφανή συμπεριφορά "θυμάτων" εγκληματικότητας βρίσκονται οι Αστυνομικές αρχές στην Πάτρα. Τουλάχιστον δυο άτομα ένας 25χρονος και μια 36χρονη απασχόλησαν την αστυνομία για ληστείες τις οποίες είχαν σκηνοθετήσει οι ίδιοι.

Το τελευταίο περιστατικό σημείωθηκε το βράδυ της Κυριακής, όπου όπως έγραψε το tempo24.gr 25χρονος υπάλληλος σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας του αδελφού του, κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ ληστεία σε βάρος τους από δυο αγνώστους επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, οι οποίο κατάφεραν να του αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, εισπράξεις της ημέρας.

 Σύμφωνα με το "θύμα" οι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό. Μάλιστα επειδή «ένιωσε αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του», διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που αφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του, καθώς έπαιξε και έχασε τα χρήματα σε "ζωντανά" στοιχήματα!

Ο άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία.

Η λογίστρια και η υπεξαίρεση από τα ταμεία του Αρσακείου

lhsteia.jpg

Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος και τις "ξεσήκωσε" τις αστυνομικές αρχές για την αναζήτηση των δραστών. Ο λόγος για την 36χρονη Λογίστρια στο Αρσάκειο Σχολείου Πατρών, η οποία για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση 80.000 ευρώ από τα ταμεία, δεν δίστασε να εμφανιστεί ως "θύμα", του οποίου είχαν στήσει ενέδρα οι ληστές την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της.

Η γυναίκα κατήγγειλε, πως ενώ κατευθυνόταν στο χώρο εργασίας της στο Πλατάνι Πατρών, μέσω της οδού Γαληνού ακινητοποίησε το αυτοκίνητο της καθώς μπροστά της βρήκε "πεταμένο" δίκυκλο. Την ίδια στιγμή απο την πίσω πλευρά εμφανίστηκε αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν τρεις δράστες, οι οποίοι της έκλεισαν πιθανή δίοδο διαφυγής από το σημείο και της άρπαξαν την τσάντα με το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το περιστατικό είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ στις 20 Οκτωβρίου. Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση το "θύμα" κινητοποιήσε το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, ισχυριζόμενο πως λιποθύμησε και χτύπησε κατά την διάρκεια της επίθεσης που δέχθηκε από τους ληστές!

Από την προανάκριση προέκυψε πως η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη και η 36χρονη συνελήφθη,  με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεση

Με απόφαση Εισαγγελεά και Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και την καταβολη χρηματικής εγγύησης. Μάλιστα ενώπιον των Δικαστικών λειτουργούν δήλωσε μεταμέλεια και μάλιστα φέρεται να έχει επιστρέψει μερός των χρημάτων που υπεξαίρεσε.

Μ.Κ.Π

Διαβάστε επίσης