Ν. Χουντής: Να αρθεί η δέσμευση για μη αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2021

«Οι συνταξιούχοι να μη χρειάζονται ευκαιριακά δώρα-ελεημοσύνη»

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου «οι συνταξιούχοι να μη χρειάζονται ευκαιριακά δώρα-ελεημοσύνη, αλλά να απολαμβάνουν το δικαίωμά τους για αξιοπρεπή σύνταξη», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Παράλληλα, ζήτησε τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να άρουν τη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι το 2021.

Στην ερώτησή του, επικαλείται τόσο την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες (The ESM Stability Support Programme for Greece), η οποία αναφέρεται σε «μειώσεις των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, που θα επηρεάσουν γύρω στο 1 εκατομμύριο συντάξεις» όσο και τις «αναλύσεις ειδικών, οι οποίοι ποσοτικοποιούν τις δεσμεύσεις που έχει θεσπίσει η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις καταβαλλόμενες συντάξεις».

Τονίζει μάλιστα ότι, «από 1.1.2019, θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, έως 18%, λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων και επικουρικών καταβαλλόμενων συντάξεων, αλλά και της κατάργησης του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Διαβάστε επίσης