Στο Μεσολόγγι ίδρυση τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων και έδρα του τμήματος Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας του νομού Αιτωλ/νίας!

"Η δημοσίευση του ΠΔ 134/αρ. φύλλου 168 τεύχος πρώτο 6-11-2017 που αφορά το νέο οργανισμό του Υπουργείου Εργασίας, επεφύλασσε δύο ευχάριστες ειδήσεις για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων για την πόλη μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Κοινωνία Μπροστά". Συγκεκριμένα:

1.Στο άρθρο 47 του ΠΔ υπάρχει πρόβλεψη ίδρυσης τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιτωλίας με έδρα το Μεσολόγγι, το οποίο θα δραστηριοποιείται ουσιαστικά σε τέσσερις (4) Καλλικρατικούς Δήμους (Μεσολόγγι, Ναυπακτία, Ξηρόμερο και συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας).

2.Στο άρθρο 48 του ΠΔ το τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία για όλη την Αιτωλ/νία, παραμένει στην έδρα του νομού, το Μεσολόγγι.

Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις αποτελούν το επιστέγασμα κοινών αγώνων, προτάσεων και διεκδικήσεων των συλλογικοτήτων της περιοχής και των εργαζομένων και έχουν ιδιαίτερη αξία για τη θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων τους στην υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας.

Τώρα αν είναι “τσαμπουκαλεμένη” απόφαση και αυτή ή κάτι άλλο, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…"

Διαβάστε επίσης