Χιονίζει στην Πάρνηθα- O χειμώνας μας υποβάλλει τα σέβη του

Το πρώτο χιόνι του φετεινού χειμώνα είναι γεγονός και στην Αττική. Ο καιρός αγρίεψε και στα ψηλά της Πάρνηθας χιονίζει. Οι εικόνες που έρχονται από εκεί και συγκεκριμένα από το καταφύγιο Μπάφι δείχνουν το χιόνι να πέφτει και ένα λεπτό πέπλο να καλύπτει τα πάντα. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα στραφούν παντού οι άνεμοι σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά. Έτσι, στο ιόνιο θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αγγίζουν ακόμη και τα 8 μποφόρ αντίστοιχα κυρίως στα κεντρο-ανατολικά τμήματα του.

Ο λευκός επισκέπτης έχει κάνει την εμφάνιση του στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων.

Πάνω από τα 650-700 μέτρα θα χιονίσει τοπικά και για λίγη ώρα και σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρα στη Θράκη, προς το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα σε σχέση με τη Μακεδονία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν και σε αρκετές από τις υπόλοιπες κεντρικές (κυρίως) ηπειρωτικές περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια του πρωινού της Τρίτης, θα είναι: 

Σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Καλλιάνο αργότερα μέσα στην ημέρα οι καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης