Καθαρή νίκη Γεννηματά στις εκλογές της Κεντροαριστεράς: «Πήρα καθαρή εντολή, πάμε όλοι μαζί»

συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, έναντι 43,36% του Νίκου Ανδρουλάκη με καταμετρημένο το 96% των ψήφων

«Νέα μέρα» για την Κεντροαριστερά η σημερινή, με μεγάλη νικήτρια των εκλογών στο εσωτερικό της παράταξης την Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε ποσοστό 56,64%, έναντι 43,36% του Νίκου Ανδρουλάκη με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας. 

Απολύτως δικαιωμένη για την απόφασή της να ανοίξει τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου, η επικεφαλής και του νέου φορέα πλέον, κοιτά ήδη προς την «επόμενη μέρα».

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της Φώφης Γεννηματάκαι τα δημόσια συγχαρητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη που επισφραγίστηκαν από εναγκαλισμό των δύο με τον Νίκο Αλιβιζάτο να μιλά για την «κρισιμότερη στιγμή», δεδομένου ότι μπαίνει η βάση για να προχωρήσουν μαζί, στο επιτελείο της νικήτριας των εκλογών, εργάζονται ήδη για την συγκρότηση του νέου φορέα. Σε αυτόν, επανέλαβε αργά χθες το βράδυ ότι θα είναι όλοι μαζί…

Στο επιτελείο της επικεφαλής του νέου φορέα πλέον, μιλούν για ένα κόμμα που θα λειτουργεί θεσμικά, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους συνιδρυτές του, όπως αντιλαμβάνονται όσους ψήφισαν, συμμετέχοντας στο εγχείρημα.

Μεγάλη σημασία δίνουν στον ενιαίο χαρακτήρα του νέου φορέα, ενώ ήδη θέτουν σε λειτουργία τον σχεδιασμό για ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του χρόνου, με εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέα. Αμέσως μετά, πιθανότατα εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους προγραμματίζεται να γίνουν οι εκλογές περιφερειακών και τοπικών οργάνων του νέου φορέα.

Μιλώντας σε συνεργάτες της πριν ακόμα από την χθεσινή εκλογική ημέρα, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για νέα δομή του κόμματος, που θα βασίζεται και στο προγραμματικό πλαίσιο που θα καταθέσει ο νέος φορέας στις επόμενες εθνικές εκλογές, παρέχοντας μάλιστα δικαίωμα διαμόρφωσης των θέσεων του φορέα στα μέλη του.

Συγκεκριμένα, σε κρίσιμα ζητήματα θα ζητείται η γνώμη των μελών μέσω ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν θεσμοθετημένες λειτουργίες του κόμματος, όπως το ετήσιο πολιτικό συνέδριο που θα καθορίζει και τις θέσεις του νέου φορέα, με αποφάσεις δεσμευτικές τόσο για τα όργανα όσο και για την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Προβλέπεται, επιπλέον, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, να υπάρχει συγκεκριμένο μητρώο μελών, που θα αποτελείται από τα μέλη του νέου φορέα, με πρόβλεψη βεβαίως για νέες εγγραφές, αλλά και δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να αποκλείονται στην νέα εποχή, πρακτικές του παρελθόντος, κατά τις οποίες κάποιοι έφερναν τους ‘φίλους’ τους σε μία προσυνεδριακή διαδικασία, για να αλλοιώσουν το Σώμα του συνεδρίου.

Η Φώφη Γεννηματά εξάλλου, είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κάθε αντίληψη μηχανισμών στο εσωτερικό του κόμματος και προτίθεται αυτό να το καταστήσει απολύτως σαφές το επόμενο διάστημα.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης