Πάτρα: Βομβαρδισμένο τοπίο η Ποσειδώνος στο Ρίο - Άνοιξαν "κρατήρες" - Ξηλώθηκε η άσφαλτος ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΠΕΡΙΟΧΉ

Αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε το πρωί της Κυριακής στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο. Δρόμος απροσπέλαστος. Η θάλασσα είχε γίνει ένα με τα παραλιακά σπίτια και τα καταστήματα. Σταδιακά το νερό υποχώρησε. Και από το απόγευμα και μετά αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Σε πάρα πολλά σημεία στην πλευρά της Ποσειδώνος προς την θάλασσα ακόμη και η άσφαλτος ξηλώθηκε. Οι καταστηματάρχες μάζευαν τα συντρίμμια τους. Λίγο πιο πέρα, προς την πλευρά του Porto Rio το έδαφος υποχώρησε. Μία τεράστια λακκούβα δημιουργήθηκε, κάτω από την οποία... υπήρχε νερό.

23758265_10214581686558477_1798808873_n.jpg

Ο Δήμος προχώρησε σε σήμανση της οδού. Το πλάτος της όμως έχει στενέψει επικίνδυνα. Πόσο μάλλον που είναι γνωστό ότι όσοι πίνουν καφέ... σταθμεύουν στο σημείο. Ζημιές έχουν προκληθεί και στην άσφαλτο που προ μηνών είχε τοποθετηθεί κοντά στο Porto Rio. Εχουν σχηματισθεί μικρά βουναλάκια, ενώ σε κάποια σημεία ο τάπητας... έχει γίνει φέτες! Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν πολλές εργασίες και αρκετοί μήνες μέχρι να γίνει πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος. Και αυτό γιατί ο Δήμος δεν έχει κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο. Οσο για την ακτογραμμή; Είναι στην κυριολεξία... στο έλεος των κυμάτων!

Διαβάστε επίσης