Πάτρα: Ο "Ζήνωνας" ήλθε και σαρώνει στο πέρασμά του ΦΩΤΟ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

βροχες και καταιγιδες πλήττουν την δυτική ελλάδα

ΩΡΑ 7:29: Πλημμυρικά φιανόμενα στην περιοχή των Ιτεών όπου ο δρόμος έχει καλυφθεί από νερό , καθώς έχουμε σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων υπάρχουν πολλά βουλωμένα φρεάτια. 

Ο "Ζήνωνας" ήλθε και σαρώνει στο πέρασμά του. Εντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται με καταιγίδες και ισχυρότατους ανέμους, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει από τις βραδυνές ώρες του Σαββάτου Ιόνια νησιά και Δυτική Πελοπόννησο.

Στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή από τη νύχτα έχει συνεχή βροχόπτωση που σε αρκετές περιπτώσεις εξελίσσεται σε ισχυρή καταιγίδα, ενώ κατά τόπους οι άνεμοι γίνονται πολύ δυνατοί.

Σύμφωνα με πληροφορίές του tempo24 , ήδη τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν , καθώς έχουμε δένδρα να έχουν κοπεί στην περιοχή του Ρίου , λόγω των ανέμων που πνέουν, ενώ και η παραλιακή οδός Ποσειδώνος θυμίζει λίμνη. Εξάλλου γεμάτος νερά είναι και ο δρόμος των Ιτεών και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που θα κινηθούν στο σημείο.

Στην Ακτή Δυμαίων έχουν βουλώσει φρεάτια, με αποτελέσμα σε αρκετά τμήματα του δρόμου να συγκεντρώνονται ποσότητες νερού. 

Η Πυροσβεστική , αλλά και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες από το βράδυ του Σαββάτου, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

 Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με ειδική ανακοίνωσή της προειδοποιεί για τη διατήρηση της κακοκαιρίας στη χώρα έως και τη Δευτέρα το βράδυ.Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα εξής:

-Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπως και στο βόρειο Αιγαίο. 

-Άνεμοι νοτιοδυτικοί ισχυροί στο Αιγαίο με ριπές που θα φθάνουν και τα 8 μποφόρ στις Σποράδες ειδικά.
Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας ιδιαιτέρως στη βόρεια Ελλάδα ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις από υψόμετρο 700 μέτρων και πάνω. 

To δελτίο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμεα στη δυτική Ελλάδα που εστάλη σε όλους τους δήμους, υπηρεσίες και εθελοντές. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ