«Σήμερα μιλάτε για την Μάνδρα, φοβάμαι ότι αύριο θα μιλάτε για το Σανταμέρι» – Κραυγή αγωνίας για την κακοκαιρία

στην αχαια

Τα προβλήματα είναι πολλά στο Σανταμέρι. Μετά τις φωτιές και τις φυσικές καταστροφές που έχουν ταλαιπωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια τη δυτική Αχαΐα, η κραυγή αγωνίας με φόντο τις πλημμύρες και τους νεκρούς της Μάνδρας, δυναμώνει στο Σανταμέρι.

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΤΚ Σανταμερίου Χρήστο Φωτόπουλο, με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία της οικογένειας του Χρήστου Γεωργακόπουλου που αγνοείται μετά τη Θεομηνία της Μάνδρας.

«Φοβάμαι ότι αύριο θα μιλάει όλη η Ελλάδα για το Σανταμέρι. Αν δυναμώσουν και εδώ τα φαινόμενα, να μη σας πω καλύτερα τί θα γίνει…», σημειώνει ο πρόεδρος.

«Ο δήμος κάνει ότι μπορεί. Με τις δυνάμεις που έχει. Γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές δυνατότητες είναι λιγοστές, όμως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Να πιεστεί ενδεχομένως η Πολιτεία περισσότερο», προσθέτει ο κ. Φωτόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη η τοπική κοινότητα έχει ενημερώσει εγγράφως για τους κινδύνους που ελοχεύει μια δυνατή καταιγίδα.

Μεγάλη ανησυχία έχει εκφράσει άλλωστε και ο Αντιδήμαρχος και προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο οποίος όπως είπε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του tempo24, η αγωνία για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, έχει μεταφερθεί εδώ και πολύ καιρό στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, καθώς όπως εξηγεί πρόκειται για καθαρισμούς, ρεμάτων και ποταμών στα οποία ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει. 

Βίκυ Αθανασοπούλου

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ