Χείμαρροι οι δρόμοι στην Αθήνα λόγω καταιγίδας - Παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι - BINTEO

συνεχίζεται η κακοκαιρια

Συνεχίζεται αμείωτη η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. 

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και πάλι την Αθήνα σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να μετατραπούν σε χειμάρρους και να παρασύρουν αυτοκίνητα. 

Χαλάζι στο κέντρο

Στο κέντρο της Αθήνας στις 11:30 έριξε και πάλι χαλάζι. Σημειώνεται ότι και χθες το βράδυ σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας. 

Σε ποιους δρόμους στην Αθήνα έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Κερατσίνι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί, όπως προαναφέρθηκε, στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το keratsinivoice.blogspot.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, έχουν παρασυρθεί οχήματα στο ύψος του Σκλαβενίτη.

50 κλήσεις για απάντληση υδάτων 

Για το Κερατσίνι η πυροσβεστική έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Ακόμη, επτά κλήσεις για απάντληση υδάτων έχουν γίνει από την περιοχή του Περάμος και 16 από τη Σαλαμίνα. 

Σταμάτησαν τα δρομολόγια προς Σαλαμίνα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Σε επιφυλακή όλες υπηρεσίες του Πειραιά

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά  και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.

Εκκληση σε πολίτες να φύγουν από τα υπόγεια

Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.



iefimerida.gr