Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγο πριν, λίγο μετά» του Χρήστου Φιλίππου

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

Το βιβλίο του Χρήστου Φιλίππου «Λίγο πριν, λίγο μετά» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στον Πολυχώρο ‘Αγορά Αργύρη’, Αγ. Ανδρέου 12 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

ligo_prin_ligo_meta.jpg

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου Χρήστος Φιλίππου και η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου (Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας»), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Τασία Μπιρλή (Πρόεδρος της Λέσχης ανάγνωσης των γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα»). Θα γίνει παρουσίαση – ανάγνωση κειμένων από τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας». Επιμελούνται: Η Λέσχη ανάγνωσης και η θεατρική ομάδα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο στο πρώτο σκέλος του μιλά για μια Αριστερά που υπήρξε. Για τον κομμουνιστή που αντιστάθηκε όσο κανείς για την ελευθερία του τόπου του. Που βασανίστηκε, πόνεσε, κυνηγήθηκε όσο τίποτε άλλο, φυλακίστηκε και έζησε στην ασφυξία για μισό αιώνα αλλά άντεξε. Είναι ορθή, περήφανη και σπουδαία. Εκεί στο συματόπλεγμα, μια αδικαιολόγητη πραγματικότητα, που φυλακίζει την αλήθεια, το όνειρο και την μεγάλη ιδέα της Ελευθερίας των λαών.

Το δεύτερο σκέλος είναι μια χοάνη μνήμης η οποία έχει εκραγεί και συντίθεται εκ των υστέρων σαν ψηφιδωτό σε μια έκρυθμη περιγραφή. Χωρατεύει τους φόβους για να σώσει έναν έρωτα, είναι «εξωφρενικό» με το αλύγιστο ένστικτο μιας γάτας, ξεκληρίζει το φασισμό με γνώση, αλήθεια και ομορφιά.

Το τρίτο σκέλος αφορά την Κύπρο, και μόνο αυτή. Αναστοχάζοντας τα κείμενα ο αναγνώστης θα βγει σε ένα πεδίο με εικόνες. Μια ιδέα είναι ότι κάποιος καρφώνει το συρματόπλεγμα πάνω ακριβώς στο σύνορο βορρά – νότου με καρφιά  – στηρίγματα πάνω στο έδαφος, όπου σε καθένα από αυτά ματώνει η Κύπρος.

 

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Χρήστος Φιλίππου γεννήθηκε το 1972 στο Χαλάνδρι και μεγάλωσε στο Ίλιον στην πόλη της Αθήνας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πάτρα στο τμήμα των πολιτικών μηχανικών. Εργάστηκε τρία χρόνια ως μηχανικός και σύντομα ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη γραφή, και ως δημοσιογράφος. Το 2010 ταξίδεψε στην Κύπρο όπου έζησε στην Λευκωσία δύο χρόνια. Το 2013 επέστρεψε στην Αθήνα. Από τότε ξεκινά να στέλνει ανταποκρίσεις και να δημοσιεύει συνεντεύξεις στην κυπριακή Χαραυγή, την ιστορική εφημερίδα του ΑΚΕΛ.