Πάτρα: Στο "κόκκινο" η ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Συστήθηκαν ομάδες "παρατηρητών" - Συνεχείς περιπολίες Αστυνομικών

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σε τρεις βασικούς άξονες με στόχο την πρόληψη και την καταστολή πιθανών επεισοδίων, στηρίζεται ο σχεδιασμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με αφορμή τις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου, που απόψε θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου.

Τα μέτρα αφορούν στην διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, στην φύλαξη των δημοσίων κτιρίων  και στην πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Για το τελευταίο σκέλος, μεγάλο βάρος θα πέσει στην Ασφάλεια, η οποία θα είναι συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις και έχει ήδη σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων.

Στο πλαίσιο των μέτρων, την Παρασκευή θα υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλο το κέντρο της Πάτρας, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

 

Διαβάστε επίσης