Η μαζική συμμετοχή εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος

του ηρακλη ρουπα

Η δεύτερη Κυριακή της Κεντροαριστεράς. Η μαζική συμμετοχή εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος.
Με έκπληξη διάβασα ή και άκουσα πολλούς να ισχυρίζονται πως δεν θα έπρεπε να υπάρξει δεύτερη Κυριακή στην διαδικασία ανάδειξης του αρχηγού της παράταξης της Κεντροαριστεράς. Δεν θα έπρεπε να πάμε σε δεύτερη Κυριακή γιατί απειλείται η ενότητα είναι το βασικό επιχείρημα. Μία φοβική αντίδραση που δεν αρμόζει σε μία νέα προσπάθεια αναγέννησης ενός πολύπαθου χώρου. Μία φοβική αντίδραση που παραλληλίζεται κατά την άποψή μου με εκείνη όσων αντιδρούσαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τοποθετήσεις παλαιοκομματικές που σε κανέναν βαθμό δεν αγγίζουν τους νεότερους ηλικιακά που ακόμα δεν έχουν πεισθεί να συμμετέχουν στο εγχείρημα όπως κατέδειξαν τα ηλικιακά στοιχεία όσων συμμετείχαν την πρώτη Κυριακή.
Η κύρια προσέγγιση των δύο πλέον υποψηφίων πρέπει να είναι η δημιουργία κινήτρων για να έλθουν πάλι 210.000 να ψηφίσουν. Μόνον τότε το πολιτικό «προϊόν» του νέου φορέα θα επιβεβαιώσει την ελκυστικότητά τους. Μόνον όταν όλοι οι υποψήφιοι παρακινήσουν τους ψηφοφόρους τους να επιλέξουν εκ νέου την δεύτερη Κυριακή θα έχει επιτευχθεί η πραγματική μετάλλαξη ενός μέχρι σήμερα απαθούς σώματος ψηφοφόρων. Αν οι υποψήφιοι είχαν στόχο την ανιδιοτελή συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος πρέπει να κινητοποιήσουν όσα μέσα διαθέτουν προκειμένου να πεισθούν εκείνοι που υπομονετικά περίμεναν την περασμένη Κυριακή να ψηφίσουν να δείξουν υπομονή για άλλη μία φορά. Ίσως με έμφαση στους νεότερους μήπως και αλλάξει η ηλικιακή κατανομή όσων συμμετείχαν.
Η εκ νέου μαζική συμμετοχή και η διαμόρφωση μίας τελικής αντιπροσώπευσης των τάσεων που εκπροσωπούν η κυρία Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να λειτουργήσει ως επιστέγασμα υποχρέωσης σύνθεσης πολιτικών την επόμενη μέρα των εκλογών. Σύνθεση πολιτικών αλλά και ανάδειξη νέων προσώπων που θα σύρουν το κάρο της ανανέωσης. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν υπάρχει ούτε φορέας, ούτε πολιτική πλατφόρμα του φορέα αυτού. Η μόνη άμυνα που διαθέτουμε σήμερα απέναντι στον λαϊκισμό και την παροχολογία της κυβέρνησης είναι η επιβεβαίωση της μαζικότητας και του ενδιαφέροντος. Όταν την επομένη της εκλογικής διαδικασίας ο κύριος Τσίπρας εξαγγέλλει την επιδοματική πολιτική του ως αντιπερισπασμό στο νέο που αναδύεται, φαντασθείτε την αδυναμία στην οποία θα βρεθεί ο νέος υπό διαμόρφωση φορές αν εξαγγελθούν εκλογές πριν προλάβει να σχηματισθεί. Ας έλθουν λοιπόν όλοι να ψηφίσουν εκ νέου για να επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά πως ο χώρος δυναμώνει και ανενώνεται.
                                                                                                                 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ