Πάτρα: Οι εκδηλώσεις του Δήμου για την Επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Η Δημοτική αρχή στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Τα συνθήματα «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω οι βάσεις» είναι και σήμερα επίκαιρα.

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους. Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, βαθαίνει.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες και δημοσιεύματα, καταδεικνύουν ότι η βάση του Αράξου, έχει προετοιμαστεί για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων των Αμερικανών.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού και της νεολαίας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο του φετινού αγωνιστικού γιορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, διοργανώνει τα εξής:

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 10 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Παραρτήματος  και της παλιάς Ασφάλειας. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια (10.15 π.μ.), θα πορευτούν στο χώρο που στεγαζόταν η παλιά Ασφάλεια. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θα καταθέσει στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.
Η Δημοτική Αρχή, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα συμμετέχει στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν στις 6 μμ στην πλατεία Γεωργίου, οι φοιτητικοί σύλλογοι.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ