Γραμμές Τέχνης: Οι «Παγιδευτές» του Γιώργου Σκούρτη σε ​Πανελλήνια πρώτη!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Tο καταπληκτικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου «Γραμμές ΤέΧνης» τον Νοέμβριο του 2017.
Στο έργο αυτό η «μούμια» της Εξουσίας, αλλά και το ερωτικό αντικείμενο του πόθου, είναι το ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ενός ολόγυμνου και πανέμορφου κοριτσιού, το οποίο η Εξουσία προβάλλει σε όλες τις οθόνες-ιδιωτικές και δημόσιες- με στόχο να παγιδέψει μέσω του Έρωτα όποιον «τελευταίο» αντιστεκόμενο πολίτη υπάρχει και, με αυτόν τον τρόπο, να τον ανακαλύψει και να τον αφανίσει.

Ένα έργο που θα σας καθηλώσει με τη δύναμή του και θα σας προβληματίσει δημιουργικά. Το έργο "Παγιδευτές" είναι το μόνο έως τώρα άπαιχτο της Πενταλογίας του Γιώργου Σκούρτη. Τα άλλα 4 "Νταντάδες", "Μουσικοί", "Εκτελεστές", "Ηθοποιοί", έχουν παιχτεί στο "Θέατρο Τέχνης". Οι "Παγιδευτές" είναι ο ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, που μάχονται λυσσαλέα για την Εξουσία και διαδραματίζεται στην διάρκεια αυτού του πολέμου. Οι "Παγιδευτές" είναι ένα έργο για τον πολίτη-οπλίτη που μάχεται την ΕΞΟΥΣΊΑ.
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο απόφοιτος του «Θεάτρου Τέχνης» και στέλεχος τώρα του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Βασίλης Κόκκαλης και στους μοναδικούς ρόλους, ο Παλαιολόγος Χαλίδας και ο Δημήτρης Τζαβάρας. Ο ρόλος της γυναίκας δεν έχει μεν λόγια, έχει όμως… ολόγυμνη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, μια και η Εξουσία τη χρησιμοποιεί ως «τυρί» στη φάκα της για τον τελευταίο πολεμιστή της ελευθερίας του ατόμου.
.
Συγγραφέας: Γεώργιος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματούλα Γεωργεδάκη
Σηνογραφία-ενδυματολογία: Βάλια Ψωμιάδη
Παίζουν:
Παλαιολόγος Χαλίδας
Δημήτρης Τζαβάρας
Σάντυ Πατσαούρα
Ηχητική επιμέλεια:Βασίλης Κόκκαλης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικολέττα Μπακοπούλου
Παραγωγή:Γραμμές ΤέΧνης
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:30 και Κυριακή 20:30
Είσοδος 10€ και μειώμένο 8€
Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων : 690 656 9578
Μετά την Πάτρα η παράσταση θα παρουσιαστεί και σε αθηναϊκό θέατρο καθώς σε και σε άλλες πόλεις.
O Γιώργος Σκούρτης πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό Οι νταντάδες, ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά θεατρικά έργα του που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων λογοτεχνών της γενιάς του.
Ο Γιώργος Σκούρτης είναι Λογοτέχνης με την κύρια έννοια του όρου. Η συγγραφή για εκείνον ήταν ο μόνος εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να συγκρατήσει την οργή του ενάντια στο κοινωνικό άδικο και να ισορροπήσει τα υπαρξιακά του άγχη. Κι αυτή του η «συγγραφική οργή» δημιούργησε «τομή» στο ελληνικό θεατρικό και το λογοτεχνικό πεδίο, επηρεάζοντας τους νεότερους συγγραφείς, με το καινούργιο ήθος και ύφος γραφής του.
 

Διαβάστε επίσης