Πάτρα: Απόψε το "Ταξιδεύοντας… στο Βιετνάμ” με τη Λυδία Βεροπούλου

ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΔΡΟ

Ο θεματικός κύκλος «Ταξιδεύοντας…» συνεχίζεται στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 8:30 το βράδυ.                                                                                   

 Ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό στο Βιετνάμ θα παρουσιάσει η φωτογράφος Λυδία Βεροπούλου από την επίσκεψή της στη χώρα αυτή, τον πρώτο χρόνο μετά το άνοιγμα των συνόρων και την άρση του Αμερικάνικου εμπάργκο.

 Ένα εξαιρετικά σπάνιο υλικό από τη μεταπολεμική περίοδο του Βιετνάμ, όταν η χώρα προσπαθούσε να ορθοποδήσει μετά τον αποκλεισμό που είχε υποστεί. Οι εικόνες που θα παρουσιαστούν είναι στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την προσπάθειά τους για ανάπτυξη και πρόοδο. Φωτογραφίες έγχρωμες και ασπρόμαυρες, φωτογραφίες εξαιρετικής ευαισθησίας, με ποιητική και λυρική ματιά από τη φύση, τις ασχολίες των ανθρώπων, την αγροτική ζωή, τα μεταφορικά μέσα, εικόνες από τελετές και χώρους λατρείας και κατάλοιπα του πολέμου. Παράλληλα η φωτογράφος θα παρουσιάσει  σχόλια και καταγραφές από αυτή τη ταξιδιωτική εμπειρία                                                                  

     Με την ενότητα «ταξιδεύοντας…στον κόσμο με τους φίλους μας» που διοργανώνει το Πολύεδρο  Τρίτη βράδυ, έχουμε ήδη «επισκεφθεί» το βελγικό Κονγκό με τη Λένα Πρόγκα, τον Ινδοκαύκασο και τους Καλλάς με τη Μαρία Μανέτα, τη Σιέρα Λεόνε με τη σκηνοθέτιδα Πανδώρα Μουρίκη και την Ινδία με την Βικτωρία Αγγελοπούλου. Μετά το Βιετνάμ θα ακολουθήσουν  Αλγερία, Βουλγαρία, Κωνσταντινούπολη, Κούβα, Πορτογαλία και  πολλές άλλες βιωματικές διαδρομές που μας προτείνουν οι φίλοι μας.Η Λυδία Βεροπούλου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου. Σπούδασε στο Middlessex University of London (1978-81) και στο Londin College of Printing, Photography Film & TV (1981-84). Δούλεψε σαν ελεύθερος φωτορεπόρτερ. Έχει καλύψει τα γεγονότα στο Λίβανο (1989), τη Ρουμανία (1989), το Κοσσυφοπέδιο (1990), την Αλβανία (1991). Εργάστηκε για την εφημερίδα «Καθημερινή» και τα πρακτορεία «Prisma», «Reuters» και συνεργάστηκε με το «Gamma Press». Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές (1994 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, 1999  Κρεωνίδης, Πολύεδρο, Art Athina, 2000 Batagianni gallery, Anny Balta Gallery)  και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Δράμα, Μεσσήνη.

                                                                                                            

 

                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Διαβάστε επίσης