Τρόμος γα την αποστολή με τα Πατρινόπουλα στην Κόστα Ρίκα- Τα 6,5 Ρίχτερ τους βρήκαν στο Σαν Χοσέ

ολοι καλα στην υγεία τους

Η σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών που έπληξε τη δυτική Κόστα Ρίκα τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 04:28 (ώρα Ελλάδας), ¨κούνησε" και  την αποστολή με τα 12 Πατρινόπουλα που διαγωνίστηκαν  στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν 4 ομάδες από διάφορα σχολεία της πόλης που κατάφεραν να πάρουν τις πρώτες θέσεις στον τελικό του Πανελληνίου Διαγωνισμού που έγινε φέτος στην Αθήνα.

Η αποστολή την ώρα του σεισμού βρισκόταν σε εκδήλωση στο Σαν Χοσέ όπου επίσης έγινε πολύ αισθητός ο σεισμός. Η τρομάρα που πήραν  τόσο τα παιδιά όσο και οι συνοδοί τους ήταν μεγάλη, αλλά όλοι είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν ψύχραιμοι.

Στην Κόστα Ρίκα την ώρα του μεγάλου σεισμού βρισκονταν  η ομάδα "SMARTBIRDS NEXT" με τους μαθητές Λαμπροπούλου Εύα (2ο Γυμνάσιο Πατρών), Σουγλέρη Γεώργιο και Ρόδη Χαράλαμπο (20ο Γυμνάσιο Πατρών) και προπονητή τον Πάνο Βέρα,  η  ομάδα «Robocaptains-Robotica» στην κατηγορία Δημοτικό με τους  Καραγεωργόπουλο Μάριο-Κανέλλο (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών), Ντούβα Γιώργο (9ο Δημοτικό Πατρών) και Μπουρλέσσα Μαρία (20ο Γυμνάσιο Πατρών) και οι Linkage-Robotica (Δημοτικά) με τους Βαφέα Κωνσταντίνο (5ο Δημοτικό Πατρών), Λεβιθόπουλο Χρήστο (Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Φωτήλα Ασημάκη Ανδρέα (2oΔημοτικό Πατρών).
 

Γ. Κον.

Διαβάστε επίσης