Γιώργος Παπανδρέου: Είμαστε παρόντες στον αγώνα για την ανασύνταξή του προοδευτικού χώρου

απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ είναι «να διαδραματίσει ρόλο εγγυητή και καταλύτη του εγχειρήματος της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου».

«Είμαστε παρόντες στην πορεία του προοδευτικού χώρου, στον αγώνα για την ανασύνταξή του», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», γιατί στις εκλογές της κεντροαριστεράς το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει υποψήφιο. Αναφέρει ότι απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ είναι «να διαδραματίσει ρόλο εγγυητή και καταλύτη του εγχειρήματος της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τελευταίος πρωθυπουργός της προοδευτικής παράταξης «έχω μεγάλη ευθύνη για την πορεία της και την προσπάθεια κατάκτησης μιας νέας ενότητας, η οποία μάλιστα δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από το προοδευτικό ιδεολογικό και πολιτικό της πρόσημο». Σε ό,τι τον αφορά, λέει πως «είμαι εδώ και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή να αγωνίζομαι για την απαλλαγή των Ελλήνων και της χώρας από κάθε είδους δεσμά».

Τονίζει πως αυτό που προέχει στην παρούσα φάση «είναι η διαμόρφωση και δημόσια διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική». Στο ερώτημα αν το νέο κόμμα ή εκείνος θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, αν οι κάλπες στις επόμενες εκλογές δεν βγάλουν αυτοδυναμία, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «στρατηγικός μας στόχος πρέπει να είναι η επάνοδος της παράταξής μας στην κορυφή» και πως αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί σε άλλους. «Ας αποφασίσουν εκείνοι αν θα συμφωνήσουν με την προγραμματική μας πρόταση», προσθέτει και σχολιάζει ότι «δεν χρειάζεται απαραιτήτως να συμμετέχεις σε κάποια κυβέρνηση για να εργαστείς για το καλό των Ελλήνων και της χώρας. Μπορεί να στηρίζεις και να ελέγχεις μια κυβέρνηση καθημερινά στη Βουλή».

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε επίσης