Δυτική Αχαΐα: Δύο τα γεφύρια «παγίδες» στις Αλυκές μέσα στο χωριό - Πότε θα γίνουν τα έργα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ 6 ΠΑΙΔΆΚΙΑ

Δεν είναι μόνο το ένα γεφύρι στις Αλυκές που υποχώρησε το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να καταπλακώσει έξι παιδιά και να χτυπήσει ελαφρά – ευτυχώς – ένα 6χρονο. 

23548038_952777574886227_1453001430_n.jpg

Όπως λένε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκών Νίκος Χαλιώτης, υπάρχει ένα ακόμη γεφύρι το οποίο είναι ανοιχτό. Βρίσκεται όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες και τα βίντεο, δίπλα ακριβώς εκεί που τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο. Σε αυτό υπάρχει ορατότητα και φαίνεται το κενό, όμως δεν παύει να αποτελεί παγίδα για τα μικρά που τρέχουν κάθε μέρα εκεί για το παιχνίδι τους. Αυτό το γεφύρι βρίσκεται επίσης δίπλα σε σπίτια, κάτω από τις αυλές και παράθυρα των σπιτιών. «Κάθε μέρα 100 παιδιά παίζουν μέσα στο χωριό με κίνδυνο να χτυπήσουν», σημειώνει ο πρόεδρος του συλλόγου, τονίζοντας ότι υπάρχει ένας ακόμη κίνδυνος. «Τα μπάζα που έχουν πέσει από το γεφύρι και τα υπόλοιπα που θα πέσουν, θα φράξουν την μπούκα προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη ισχυρή βροχόπτωση να υπερχειλίσει το γεφύρι και τα νερά θα πλημμυρίσουν τα σπίτια!». 

23549749_952777558219562_805997306_n.jpg

Η δουλειά που πρέπει να γίνει εκεί, είναι μεγάλη και δαπανηρή, συνηγορεί το χωριό και ο σύλλογος. Όμως, πρέπει να γίνει, συμφωνούν, τονίζοντας ότι έχουν ήδη απευθυνθεί στον δήμο δυτικής Αχαΐας για να την κάλυψη των δύο γεφυριών. Το αίτημα, ανασύρθηκε μετά το συμβάν το βράδυ της Παρασκευής. «Ήταν τρομακτικό. Να ακούς τις φωνές των παιδιών, που έτρεμε η γη κάτω από τα πόδια τους, γλιστρούσαν και έπεφταν μέσα στο νερό, την ώρα που υποχωρούσε το γεφύρι… «, συμπληρώνει ο κ. Χαλιώτης που βρέθηκε στο σημείο μετά από λίγα λεπτά. Ευτυχώς το 6χρονο παιδάκι που τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το πόδι, είναι καλά στην υγεία του, όπως μας ενημέρωσε η μητέρα του. Η οικογένεια σκοπεύει να κινηθεί νομικά, ενώ ήδη έχει αναλάβει την υπόθεση δικηγόρος. Από την πλευρά του δήμου, έγιναν εργασίες στο σημείο, τοποθετήθηκαν ειδικά πλέγματα, τα οποία διακρίνονται και τη νύχτα, όπως οι κάτοικοι του χωριού, εκτιμούν ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

23549886_952777588219559_50100819_n.jpg

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ

Ερωτηθείς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος, είπε ότι υπάρχει ήδη μελέτη και για τα δύο γεφύρια, όμως οι εργασίες θα γίνουν το 2018. «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, επί θητείας Διονύση Γκοτσούλια. Έπρεπε να καλυφθεί γιατί μεταξύ άλλων, αποτελούσε και εστία μόλυνσης για την περιοχή», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος. Επίσης ο κ. Ραυτακόπουλος, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με την οικογένεια του παιδιού που τραυματίστηκε.

 

B. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ