Αιγιάλεια: Καθαρά μπροστά η Φώφη - Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κεντροαριστεράς

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού της ΔΗ.ΣΥ., που κινητοποίησε πάνω από 200.000 μέλη και φίλους της κεντροαριστερής παράταξης ώστε να προσέλθουν στις κάλπες και μάλιστα να περιμένουν υπομονετικά στις ουρές που είχαν σχηματιστεί στην πλειοψηφία των εκλογικών κέντρων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την εκλογική επιτροπή αποφασίστηκε παράταση πλέον της μίας ώρας (η αρχική οδηγία ήταν οι κάλπες που άνοιξαν στις 8 το πρωί να κλείσουν στις 8) για να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Στην Αιγιάλεια, είχαν στηθεί δύο κάλπες, μία στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και μία στο ΚΕΠ Ακράτας. Κάποια παράπονα υπήρξαν από ψηφοφόρους στο Αίγιο, μιας και υπήρχε αρχικά η σκέψη να αξιοποιηθούν δύο κάλπες αλλά τελικά τοποθετήθηκε μία και κάποιες ώρες η διαδικασία "κολλούσε", χωρίς όμως να σημειωθούν μεγαλύτερα προβλήματα χάρη στην άψογη οργάνωση εκ μέρους των μελών της Τ.Ο. Αιγιαλείας του ΠΑΣΟΚ που είχε αναλάβει την ευθύνη. 

Στις δύο κάλπες της Αιγιάλειας προσήλθαν συνολικά 1056 άτομα, 783 στο Αίγιο και 273 στην Ακράτα. Με την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων φάνηκε από νωρίς η ξεκάθαρη πρωτιά της Φώφης Γεννηματά, με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους υπολοίπους υποψηφίους να ακολουθούν με πολύ μικρότερα ποσοστά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο Αίγιο προσήλθαν συνολικά 783 άτομα, που ψήφισαν ως εξής:

Γεννηματά 394
Ανδρουλάκης 208
Καμίνης 86
Θεοδωράκης 43
Μανιάτης 25
Ραγκούσης 9
Γάτσιος 9
Άκυρα 6
Λευκά 3

Στην Ακράτα, οι 273 ψηφοφόροι ψήφισαν ως εξής:

Γεννηματά 151
Ανδρουλάκης 62
Καμίνης 24
Θεοδωράκης 17
Μανιάτης 17
Ραγκούσης 2

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ