Φτάνει και πλήττει την Ελλάδα η "Ευρυδίκη" - Πλημμυρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα

η προγνωση του καιρού

Νέο κύμα γενικευμένης κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας το πενθήμερο Δευτέρας -Παρασκευής, που φέρει το όνομα «Ευρυδίκη» .

Επιδείνωση του καιρού προβλέπει από σήμερα η ΕΜΥ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρουν μετεωρολόγοι η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ισχυρούς υδροστροβίλους που μπορεί να φέρουν καταστροφές, όπως αυτές με τις πλημμύρες στην βορειοδυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν

Σήμερα, Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος.

Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη η Κέρκυρα.

Την Τρίτη το Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Την Τετάρτη το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά. Η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

 

Διαβάστε επίσης