Δυτική Ελλάδα: Δύο οι συλλήψεις για παιδική πορνογραφία- Δράστες 37χρονος και 46χρονος

απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 37 και 46 ετών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Βάσει των στοιχείων, δύο χρήστες του Διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή - διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις που είναι καταχωρημένες στους δύο άνδρες, Έλληνες υπηκόους.

Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκε την 8 Νοεμβρίου στις οικίες των δύο ανδρών, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τάμπλετ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του 37χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή και χρήση των επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού, ενώ επιπλέον βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ο 37χρονος εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ο 37χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης