Ηγουμενίτσα: Ο χείμαρρος «πέταξε» γυναίκες στον γκρεμό!

Πλημμύρες, χαλάζι και τόνοι λάσπης!

«Άγιο» είχαν το βράδυ του Σαββάτου δύο γυναίκες οι οποίες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και κινούνταν στην περιοχή Καλάμι στον δρόμο Ηγουμενίτσα – Πλαταριά.

Την ώρα που περνούσαν από το σημείο, κατέβηκε χείμαρρος από το βουνό αποκόβοντας τον δρόμο, και στην προσπάθεια να τον αποφύγουν, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξαν σε γκρεμό.

Οι δύο γυναίκες κατάφεραν και βγήκαν μόνες τους από το αμάξι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν.

Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, κάθε χρονιά μετατρέπεται σε χείμαρρο…

Βούλιαξε η Ηγουμενίτσα!

Με ιδιαίτερη ένταση χτύπησε η κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου πολλές περιοχές της Ηπείρου, κυρίως όμως την Ηγουμενίτσα.

Πλημμύρες και καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα στην Ηγουμενίτσα.

Οι δρόμοι βούλιαξαν στη λάσπη ενώ πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις. Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο ο μεγάλος όγκος της βροχής, μετέτρεψε τους δρόμους σε λίμνες.

 

 

Γέφυρα… τέλος!

Αδύνατη είναι η πρόσβαση στην Πέστανη από τη μεριά της Λάκκας, αφού η ορμή του νερού στο ρέμα της Λάκκας, κατάστρεψε χθες το απόγευμα μέρος της τσιμεντένιας γέφυρας που ενώνει τις δύο όχθες του. 

Είναι το ίδιο ρέμα που καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είναι αυτό που για ακόμα μία φορά έπνιξε στα λασπόνερα την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας.

Και χαλάζι!

Για αρκετή ώρα σημειώθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση στην Ηγουμενίτσα, που προκάλεσε ζημιές. 

Οι κάτοικοι μιλούν για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα καθώς μέσα σε λίγες ώρες η καταιγίδα και το χαλάζι έκαναν να πάντα να μοιάζουν με μία απέραντη λίμνη. 

Στην Ηγουμενίτσα έπεσαν 116 χιλιοστά βροχής, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν στην Πάργα, σε αρκετές περιοχές της Άρτας και των Ιωαννίνων. 

 

 

Βίντεο: Youtube NIKOS FATSIOS

Με πληροφορίες από thespro, epiruspost

Διαβάστε επίσης