Το "θαύμα" για 15χρονο ακρωτηριασμένο από την Τανζανία στο Νοσοκομείο του Ρίου - Περπάτησε μετά από 9 χρόνια!

Εγχειρίστηκε από πατρινούς γιατρούς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ανήλικος ορφανός από την Τανζανία, στάθηκε όρθιοες και πάλι μετά το τραγικό ατύχημα που συνέβη, όταν ήταν σε ηλικία 6 ετών.

Ο 15χρονος σήμερα Τζίμι, μετά την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη από διακεκριμένους καθηγητές - ιατρούς ορθοπαιδικής και αγγειοχειρουργικής, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", ζει το "θαύμα" καθώς εδώ και 9 χρόνια, είχε ακρωτηριαστει στο ένα πόδι και το δεύτερο ήταν μη λειτουργικό.

Ο ανήλικος, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα ποδιά, από φωτιά που προκλήθηκε σε καλύβα που ζούσε στην Τανζανία. Η καθυστέρηση να μεταβεί σε γιατρό, είχε ως αποτέλεσμα να "χάσει" το ένα του άκρο και το άλλο να αγκυλωθεί! "Περπατούσε" με τα χέρια... η μετακίνηση του ήταν απαγορευτική.

Στο δρόμο και τη ζωή του παιδιού, σε ηλικία περίπου 12 ετών βρέθηκε  η Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission. Αρχικά του προσέφεραν ένα αμαξίδιο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις του, ενώ όλο αυτό το διάστημα αναζητούσαν τρόπο για την ιατρική αποκατάσταση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο μικρός. Η λύση τελικά δόθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Το ΠΓΝΠ ανακοινώνει ότι στην Ορθοπεδική Κλινική του έγινε χθες μία πρωτοποριακή επέμβαση. Η επέμβαση έγινε σε παιδί 15 ετών ορφανό από την Τανζανία το οποίο ήλθε για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα από την Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission.

Mε την επέμβαση έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής κ. Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο Aναπληρωτής Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής κ. Σταύρος Κάκκος.

Διαβάστε επίσης