Κροατία-Ελλάδα 4-1: «Ναυάγιο» στο Ζάγκρεμπ

Το όνειρο έγινε εφιάλτης!

Στο πιο σημαντικό τεστ της τελευταίας διετίας, η Εθνική ομάδα (προπονητής και παίκτες) πιάστηκαν εντελώς αδιάβαστοι και όπως όλα δείχνουν μείναμε μετεξεταστέοι καθώς το ταξίδι στη Ρωσία τον ερχόμενο Ιούνιο μοιάζει πλέον με όνειρο… θερινής νυκτός.


Απέναντι σε μια ομάδα που δεδομένα έχει μεγαλύτερη ποιότητα από τη δική μας, ο Μίχαελ Σκίμπε έχοντας πολύ σημαντικές απουσίες (Μανωλάς, Μάνταλος, Τοροσίδης) επέλεξε να «ανακατέψει» ακόμη περισσότερο την τράπουλα, αλλά στο τέλος έπεσε μέσα στην (όποια) παγίδα πήγε να στήσει στους Κροάτες…



Οι Κροάτες βρήκαν αεροδιάδρομο από τα δεξιά, ο Βίντα έκανε την σέντρα, ο Κάλινιτς ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καρνέζη…

Στην πιο σωστή κίνηση του ο Σκίμπε στο 20’ άλλαξε σχηματισμό (4-3-2-1) κι η Εθνική εκμεταλλευόμενη και την λογική πτώση του ενθουσιασμού των γηπεδούχων, ευτύχησε να σκοράρει.

Στο 30’ από το κόρνερ που κερδίσαμε, χάρις στον συγκινητικό πραγματικά Ζέκα, ο Παπασταθόπουλος με καταπληκτική κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Αντί όμως να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ, καταφέραμε σε τρία λεπτά να δεχθούμε κι άλλο γκολ.



Από τα αριστερά αυτή τη φορά, ο Βρσάλκο βγήκε στην πλάτη Τζαβέλλα και Σταφυλλίδη που απλά κοιτούσαν, έβγαλε την σέντρα, ο Καρνέζης έκανε λανθασμένη εκτίμηση, ο Μανιάτης δεν ακολούθησε τον Πέρισιτς κι ο τελευταίος με κεφαλιά πέτυχε το 3-1…

Αυτό το γκολ ήταν ένα νέο μεγάλο σοκ με την Ελλάδα να γλιτώνει το 4-1 στο 45’ με την διπλή σπουδαία επέμβαση του Καρνέζη στα σουτ του Κράμαριτς, Κάλινιτς…

Στην ανάπαυλα ο Σκίμπε άφησε στα αποδυτήρια τον Μανιάτη κι έβαλε στο ματς τον Ρέτσο, όμως στο 49’ ήρθε το νέο δώρο αυτή τη φορά από τον Σταφυλλίδη, ο οποίο αντί να διώξει τη μπάλα προσπάθησε να την γυρίσει με το στήθος στον Καρνέζη, ο Βρσάλκο το κατάλαβε κι έκλεψε δίνοντας την ασίστ στον Κράμαριτς που στην κενή εστία πέτυχε το 4-1!



Για το επόμενο τέταρτο η Εθνική τα είχε χαμένα, οι Κροάτες όμως πλέον έπαιζαν για να διαχειριστούν το αποτέλεσμα και το πέτυχαν, παρόλο που κι εμείς κι αυτοί είχαν ευκαιρίες για γκολ…

Στο 63’ και στο 75’ ο Μήτρογλου με κεφαλιά έστειλα τη μπάλα μόλις πάνω από το δοκάρι και στο 90’ χάσαμε διπλή ευκαιρία με τον Σούμπασιτς να βγάζει με τα ακροδάχτυλα την κεφαλιά του Μήτρογλου και στη συνέχεια στο γύρισμα του Παπαδόπουλου δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το τελικό σφύριγμα του Ρόκι βρήκε τους Κροάτες να πανηγυρίσουν και τους Έλληνες να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι, γνωρίζοντας πλέον ότι το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης» καλούμαστε να πετύχουμε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λοβρέν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Βίντα, Μόντριτς, Κράμαριτς (81' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75' Ρέμπιτς)
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης