Η Εldorado προσέφυγε στο ΣτΕ και αναστέλλει την επένδυση στις Σκουριές

Την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής ανακοίνωσε η καναδική Eldorado Gold, επικαλούμενη την παρατεταμένη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει την σχετική άδεια.

Οι Καναδοί είχαν συμφωνήσει προ εβδομάδων με την κυβέρνηση να συνεχίσουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τελικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίστηκε, αλλά το υπουργείο δεν εξέδωσε εγκαίρως την άδεια ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για τις Σκουριές, ενώ εκκρεμούν και άλλα θέματα συμπεριλαμβανομένου του γνωστού θέματος με τη μεταφορά αρχαιοτήτων από την εγκατάσταση των Σκουριών.

Η διοίκηση της καναδικής εταιρείας, που ελέγχει την «Ελληνικός Χρυσός», ανακοίνωσε πως προχώρησε σε νομικές ενέργειες, εντός της νόμιμης προθεσμίας, ώστε να «στηρίξει και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά της». Πρόκειται για τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις οποίες ζητείται η δικαστική προστασία έναντι του ΥΠΕΝ που «καθυστέρησε την έκδοση αδειών ρουτίνας» με αποτέλεσμα «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της εγκατάστασης στις Σκουριές». Επιπλέον, η εταιρεία κατέθεσε στο ΣτΕ προσφυγή για μη συμμόρφωση του ΥΠΕΝ σε προηγούμενη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Πηγή: enikonomia.gr