Τα διόδια της Πατρών - Κορίνθου στη συνάντηση Παναγόπουλου - "Ολυμπίας" - ΟΧΙ σε μειώσεις ΝΑΙ σε αναλογική χρέωση

το θεμα σε υπουργό και βουλευτές του Νομού

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου παρουσία και των τοπικών φορέων, με τα στελέχη της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπανικόλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Λειτουργίας κ.Κωνσταντίνου Παπανδρέου που είχε ως αντικείμενο το αίτημα του Δήμου μας για την μείωση του τέλους των Διοδίων στον Ελαιώνα.

 

Κατά της διάρκειας της σύσκεψης επισημάνθηκε και από μέρους της Ολυμπίας Οδού το δίκαιο του αιτήματος μας που ουσιαστικά μετατρέπει τον Δήμο μας από Καλλικρατικό σε Καποδιστριακό, χωρίζοντάς τον στη μέση και σαν πρώτο βήμα προτάθηκε η λειτουργία ενός πιλοτικού προγράμματος από το καλοκαίρι του 2018 που θα εφαρμοσθεί στην περιοχή μας κατά προτεραιότητα και θα διαμορφώνει το αντίτιμο των διοδίων ανάλογα με τη χιλιομετρική διαδρομή εκάστου.

Παράλληλα για τις περιστασιακές μετακινήσεις και ανάγκες και για διάστημα τεσσάρων ωρών το αντίτιμο θα έχει μια κλιμακωτή διακύμανση και μια έκπτωση που θα φτάνει το 35% και μέχρι 60 μετακινήσεις. Πέραν αυτών θα υπάρξει άλλη πρόβλεψη για την οποία και επιφυλάχθηκε να επανέλθει η εταιρεία.

Για τη συνέχεια με πρωτοβουλία του Δημάρχου και την ομόφωνη συμφωνία όλων των τοπικών φορέων αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο που θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με τις εξής συγκεκριμένες προτάσεις και με άμεσο χρονικό ορίζοντα υλοποίησής τους:

Να γίνει πλήρης και ακριβής καταγραφή, μέσω των φορέων, όλων των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά και εξυπηρετούνται για το σκοπό αυτό ,από τον συγκεκριμένο σταθμό.

Ταυτόχρονα ο Δήμος θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών Βουλευτών, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, της Εκκλησίας και όλων των τοπικών φορέων για να τεθούν υπόψη τους όχι μόνο το θέμα της μείωσης της τιμής των διοδίων αλλά και το ζήτημα της ασφάλειας της παλαιάς εθνική οδού όπως και αυτό των αντιπλημμυρικών έργων.

Τέλος,να επιδιωχθεί άμεσα μια συνάντηση παρουσία και των τοπικών φορέων με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ώστε να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις με τη συνδρομή των θεσμικών πλέον οργάνων της Πολιτείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα

Διαβάστε επίσης