Κέικ καρότου με γλάσο από κρέμα τυριού και καστανή ζάχαρη

Μια ιδιαίτερη συνοδεία για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ σας.

Υλικά

Για το γλάσο τυριού

300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. ζάχαρη καστανή υγρή (muscovado)*
4 αβγά
125ml ελαιόλαδο + 125ml αραβοσιτέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. καρότα τριμμένα
150γρ. καρύδια ή πεκάν ανοιγμένα στη μέση
150γρ. σουλτανίνα
75γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή υγρή (muscovado)
2 κουτ. σούπας golden syrup
250γρ. τυρί κρέμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 22εκ. με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα στεγνά υλικά, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και όλη τη ζάχαρη. Ανακατεύετε τα υλικά καλά διαλύοντας τους σβόλους που θα δημιουργηθούν. 

Χτυπάτε τα αβγά με το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο και αδειάζετε αυτό το μίγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και γυρίζετε το μίγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ για να ελέγξετε αν έχει ψηθεί. Ξεφουρνίζετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε το γλάσο με κρέμα τυριού: χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το golden syrup μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και το τυρί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Βάζετε το γλάσο στο ψυγείο μέχρι να πήξει αρκετά αλλά να απλώνεται. Μεταφέρετε το γλάσο σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και στολίζετε την επιφάνεια του κέικ δημιουργώντας ροζέτες. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης