Ξενοδοχειακό συγκρότημα ετοιμάζει ο Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό - Πράσινο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

υπέγραψε τον φάκελο του project των 120.000.000 ευρώ

Όλα φαίνεται να είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της μεγάλης επένδυσης στον Σκορπιό από τον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αφού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέγραψε τον φάκελο του project των 120.000.000 ευρώ, ύστερα από τρίμηνη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με την Espresso, τα έργα θα ξεκινήσουν από το νέο έτος, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών από τις εταιρείες που έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του Ρώσου μεγιστάνα για το επενδυτικό σχέδιο του.

Ο Ριμπολόβλεφ έχει εκφράσει την απογοήτευση του για το γεγονός ότι, ενώ οι συνεργάτες του είχαν καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που έπρεπε για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής και αναπαλαίωσης των κατοικιών στον Σκορπιό, η υπόθεση είχε "κολλήσει" στο γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

Μπροστά στην πιθανότητα να ματαιωθεί η επένδυση, ο Ρώσος κροίσος είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά για να δοθεί λύση. Πριν από λίγες ημέρες, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλκιάς υπέγραψε τον φάκελο και αποφεύχθηκε η αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Κάτια επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότημα, που θα αποτελέσει το πρώτο σε ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στον πλανήτη. Το σχέδιό που επεξεργάστηκαν διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και περιλαμβάνει την ανέγερση 20 έως 22 πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία. Μαζί με άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως κέντρα spa, προπονητικό κέντρο ιππασίας, μαρίνα και εστιατόρια. Το project υπολογίζεται ότι θα φτάσει σε προϋπολογισμό τα 120.000.000 ευρώ.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Διαβάστε επίσης