Στους 69 οι νεκροί από τον τυφώνα Ντάμρεϊ στο Βιετνάμ

Οι άνεμοι τρέχουν με ταχύτητα 90-130 χλμ την ώρα

Κάτω από το νερό παραμένουν περισσότερα από 100.000 σπίτια μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντάμρεϊ από το Βιετνάμ, εξαιτίας του οποίου πέθαναν 69 άτομα, ενώ 20 αγνοούνται σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Η πόλη Ντανάνγκ, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου η σύνοδος κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπέστη μικρές ζημιές.

Η ιστορική πόλη Χόι Αν, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι κάτω από το νερό και οι τουρίστες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα ξενοδοχεία τους με βάρκες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο τυφώνας Ντάμρεϊ, το 12ο ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, έφθασε στη χώρα το Σάββατο, συνοδευόμενος από ανέμους 90-130 χιλιομέτρων την ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον τυφώνα τον χειρότερο που έχει πλήξει τη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 240 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Κατά την Παγκόσμια Τράπεζα, οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 13.000 ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες 6,4 δισ. δολαρίων στο Βιετνάμ τα τελευταία 20 χρόνια.

Διαβάστε επίσης