Για την συνάντηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

του χρηστου πατουχα

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων με τον Περιφερειάρχη κύριο Απόστολο Κατσιφάρα. Η συνάντηση έγινε με πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κυρίου Γιώργου Αγγελόπουλου.

Διαφωνήσαμε εκ μέρους της Ανυπότακτης Πολιτείας, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με την όλη προσέγγιση του θέματος των πλειστηριασμών από την Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους καταθέσαμε μάλιστα και δημόσια ανακοίνωση της παράταξης μας του παρελθόντος Σεπτεμβρίου, με την οποία καταγγέλλαμε την ποιότητα της παρέμβασης τους.

Τι λέει επί της ουσίας η Περιφέρεια; Να προβλεφθεί στην Συνταγματική αναθεώρηση, που σημειωτέον θα γίνει, αν γίνει, από την επόμενη Βουλή, μέριμνα για την προστασία της «οικογενειακής στέγης» και μάλιστα με σειρά προϋποθέσεων εισοδήματος, τετραγωνικών μέτρων κτλ. Μέχρι τότε οι τράπεζες και τα ιδιωτικά εγχώρια και ξένα φαντς, θα αλωνίσουν με τους πλειστηριασμούς, δεν θα αφήσουν ίχνος ιδιωτικής περιουσίας που δεν θα εκποιήσουν. Ούτε μία λέξη για τις τράπεζες και την ασύδοτη πολιτική τους, ούτε λέξη για την ανάγκη διαγραφής μέρους ή όλου του ιδιωτικού χρέους, ούτε λέξη για την περίφημη ανάπτυξη για την οποία η χρεοκοπία των νοικοκυριών και των μικροεπιχειρήσεων, είναι βρόγχος και θηλιά στον λαιμό.

Φυσικά αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το κείμενο στήριξης των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αρνηθήκαμε οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην προώθηση τους. Θεωρούμε το κείμενο αυτό, μετακύλιση ευθυνών των αιρετών πολιτικών οργάνων, επί της ουσίας στήριξη της πολιτικής των δανειστών, των Τραπεζών και της Κυβέρνησης.

Αντί περαιτέρω επιχειρηματολογίας και για καλύτερη πληροφόρηση του λαού της Πάτρας, επισυνάπτουμε στην ανακοίνωση μας αυτή και εκείνη του παρελθόντος Σεπτεμβρίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Σεπτέμβριος 2017

Του Χρήστου Πατούχα, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

Διαβάσαμε ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «για την προστασία της οικογενειακής στέγης» Στην απόφαση της Περιφέρειας, με την οποία προαναγγέλλεται κίνημα μέσω των Δήμων, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, με στήριξη των Μητροπόλεων, με συλλογή υπογραφών κτλ.

Πλην της πολύ καθυστερημένης ευαισθητοποίησης, καμιά αντίρρηση μέχρι εδώ. Οι αντιρρήσεις μας όμως, γίνονται εντονότατες διαφωνίες, όταν προχωρήσαμε στα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνονται.

Διαβάζουμε στην πρώτη παράγραφο για «Συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας της στέγης με διατήρηση της κατοικίας, επιφανείας ανάλογης των αναγκών εκάστου νοικοκυριού.» Και τι θα γίνει ευαίσθητοι κύριοι της Περιφέρειας, με μια πχ κληρονομημένη κατοικία, της οποίας η επιφάνεια θα είναι λίγο μεγαλύτερη και ο θανών πατέρας δεν προέβλεψε με την δική σας σοφία το μνημονιακό κόψιμο και ράψιμο για να είναι στα μέτρα σας; Τι θα γίνει στην περίπτωση, που μία οικογένεια έφκιασε σπίτι και τότε που έγινε αυτό μπορούσε να πληρώνει και πλήρωνε τις δανειακές της υποχρεώσεις; Γνωρίζετε ότι τώρα δεν μπορεί; Έχετε ακούσει κάτι για την μείωση του εισοδήματος; Έχετε ακούσει τίποτα για ανέργους χωρίς εισόδημα; Που ζείτε άραγε κύριοι εκπρόσωποι του λαού;

Στην δεύτερη παράγραφο, μιλάτε για νομοθέτημα, «που θα διασφαλίζει στέγη ανάλογη των οικογενειακών αναγκών, σε περίπτωση ρευστοποίησης της κατοικίας κάθε οφειλέτη και για οποιαδήποτε οφειλή» Στην συνέχεια, βάζετε τις ίδιες παραπάνω προϋποθέσεις τετραγωνικών κτλ. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να σας μεταφράσουμε:

1. Δεν σας νοιάζει αν το ακίνητο ρευστοποιηθεί, δηλαδή αν εκποιηθεί. Εσείς θα φροντίσετε να πάρει επίδομα ενοικίου.

2. Δεν γνωρίζετε τίποτα για την κρίση, την ανεργία, την φτώχια και τα άλλα συνεπακόλουθα των μνημονίων. Δεν σας νοιάζουν τα κοράκια των φαντς που θα αρπάξουν σε εξευτελιστική τιμή την περιουσία του κόσμου.

3. Δεν μιλάτε πουθενά και σε κανένα σημείο της απόφασης σας για την ανάγκη διαγραφής μέρους ή όλου των χρεών. Συντάσσεσθε με τους δολοφόνους; Με τα συμφέροντα των χιλιοχρηματοδοτημένων τραπεζών και όλων των άλλων; Αλήθεια σε τι διαφέρετε από τους δανειστές και τις Κυβερνήσεις που δουλοπρεπώς τους υπηρετούν;

Όταν αγαπητοί κύριοι, είναι να κάνετε τέτοιες παρεμβάσεις, καλύτερα να μην τις κάνετε καθόλου. Αφήστε τον κοσμάκη, με όποια δύναμη του απόμεινε, να αγωνίζεται μόνος του. Θα κερδίσει τουλάχιστον να ξεχωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς του.