Μακελειό στο Τέξας με τουλάχιστον 27 νεκρούς-Ο δράστης μπήκε σε εκκλησία και "γάζωσε" πιστούς

τουλαχιστον 20 τραυματιες

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές στο Νότιο Τέξας, μετά από μακελειό που σημειώθηκε σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς. 

Ένας ένοπλος άνοιξε σήμερα πυρ στο εσωτερικό της Πρώτης Εκκλησίας Βαπτιστών κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την τοπική αστυνομία, αvαφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 27 νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες.

Ο δράστης, όπως μετέδωσε η Daily Mail, είναι ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλλι, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε ντυθεί με «πλήρη πολεμική περιβολή». Ο δράστης ήταν παντρεμένος, ενώ πρόσφατα είχε αναρτήσει στο Facebook τη φωτογραφία ενός πολεμικού όπλου τύπου AR-15, σχολιάζοντάς το με ενθουσιασμό.  


(Ο δράστης της επίθεσης)

Στον λογαριασμό του στο LinkedIn αναφέρεται ότι ο Κέλλυ υπηρέτησε στο τμήμα εφοδιασμού της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απ' όπου αποτάχθηκε ατιμωτικά το 2014 και μάλιστα πέρασε και στρατοδικείο. Στη συνέχεια άρχισε να διδάσκει εθελοντικά τη Βίβλο στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Κίνγκσβιλ του Τέξας.


Νεκρή 14χρονη - Ανήλικοι τραυματίες 

Ο πάστορας της εκκλησίας, Frank Pomeroy, δήλωσε στο ABC ότι στους νεκρούς συγκαταλέγεται και η 14χρονη κόρη του, ενώ η σύζυγός του ανέφερε ότι εκείνος δεν βρισκόταν στην πόλη την ώρα της τραγωδίας. 

Στους τραυματίες επίσης περιλαμβάνεται και ένα παιδί δύο ετών. Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Οκτώ τραυματίες έχουν διακομιστεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι το νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί περισσότερους τραυματίες

Επίσης, τραυματίες από την επίθεση νοσηλεύονται και σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσοι ακριβώς. 


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KSAT12, ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός μετά από καταδίωξη.


Σύμφωνα με την Daily Mail ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 16 άτομα μέσα στην εκκλησία, κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας.

Σχετικά με τον δράστη δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν αυτοκτόνησε ή αν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σερίφη στην περιοχή, Ρόμπερτ Μέρφι.



Εν το μεταξύ το CNN, μεταδίδει πως ένας υπάλληλος βενζινάδικου κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ότι άκουσε 20 πυροβολισμούς.



Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.

Με πληροφορίες από Daily Mail