ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Είναι ντροπή να μιλάτε εσείς κύριε Μαζαράκη - Σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ

ΜΕΣΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Σφοδρή κριτική στον Ανδρέα Μαζαράκη, Πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, εξαπολύει μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Στο επίκεντρο της διαμάχης, είναι ο χώρος της Υγείας και οι τοποθετήσεις του κ. Μαζαράκη, για τις οποίες τον εγκαλεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αλλων αναφέρει "Είναι ντροπή να μιλάτε εσείς ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ για κομματικά εγκάθετους διοικητές ενώ όλη η χώρα γνωρίζει οτι οι κυβερνησεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόρισαν στελέχη στην Υγεία με μονο προσόν την κομματική ταυτότητα. Ποιος ξεχνάει το αλήστου μνήμης σύστημα 4-2-1 που εφαρμόστηκε με ευλάβεια σε ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό στην περίοδο της συγκυβέρνησης μετά το 2012, με μοναδικό στόχο την άλωση του κρατικού μηχανισμού με τα δικά σας παιδιά"

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

κ. Μαζαράκη,

σας απευθυνόμαστε με αυτό το τρόπο δηλαδή ονομαστικά ως Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι από την επίσκεψη στην Πάτρα του πολιτικού σας μέντορα κ. Άδωνη Γεωργιάδη όλες οι ανακοινώσεις υπογράφονται από εσάς προσωπικά και όχι συλλογικά ως ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ όπως συνηθίζεται στα συλλογικά όργανα.

Είναι ντροπή, τουλάχιστον εσείς, να περιγράφετε με τέτοιους χαρακτηρισμούς την κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Εσείς, μάλιστα, που υπηρετείτε και μισθοδοτείστε στο χώρο αυτό και όπου καλείτε ασθενείς να έχουν περίθαλψη στην «Κόλαση του Δάντη» της οποίας, φυσικά, είστε υψηλόβαθμο Στέλεχος.

Είναι ντροπή να μιλάτε εσείς ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ για κομματικά εγκάθετους διοικητές ενώ όλη η χώρα γνωρίζει οτι οι κυβερνησεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διόρισαν στελέχη στην Υγεία με μονο προσόν την κομματική ταυτότητα. Ποιος ξεχνάει το αλήστου μνήμης σύστημα 4-2-1 που εφαρμόστηκε με ευλάβεια σε ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό στην περίοδο της συγκυβέρνησης μετά το 2012, με μοναδικό στόχο την άλωση του κρατικού μηχανισμού με τα δικά σας παιδιά.

Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο όσο και να μην μπορείτε να το δεχτείτε είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ προχώρησε σε επιλογή διοικητών με αξιοκρατικά κριτήρια και με διαφάνεια, χωρίς να θεωρήσει προσόν για διορισμό την κομματική ταυτότητα. Όσο και να σας παραξενεύει, γιατί δεν χώρα στη δική σας αντίληψη περί κρατικού μηχανισμού διότι παντα βλέπατε το κράτος ως κομματικό λάφυρο, πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι οι διοικητές επιλέγονται από επιτροπές με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, διορίζονται από το Υπουργείο και αξιολογούνται από αυτό για το έργο τους. Οπότε όταν αναφέρεστε σε τέτοια θέματα κοίταξτε πρώτα τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Σας ενοχλεί πολύ που αυτή η κυβέρνηση μέσα σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια καταφέρνει και κρατά όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας

Σας ενοχλεί πολύ που ανοίγει νέες μονάδες Υγείας εκεί που η δική σας κυβέρνηση τις απαξίωνε και τις έκλεινε. Σας ενοχλεί που κατήργησε το 5ευρο στα νοσοκομεία, που έδωσε τη δυνατότητα σε δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη σε 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας εκεί που εσείς τους βεβαιώνατε ως χρέος στην εφορία τα νοσήλεια ενώ αυτά τα συγκεκριμένα χρέη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ τα διέγραψε. Σας ενοχλεί ότι προχωρά σε χιλιάδες νέες προσλήψεις υγιεινομικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, ότι παραδίδει σε χρήση νέες υποδομές υγείας και προχωρά σε μια γεναία μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σας ενοχλεί γιατί κόπηκε το πάρτυ της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος στα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ τώρα σας έπιασε και ο πόνος για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των μονάδων Υγείας που με πραγματική αυταπάρνηση κρατούν όρθιο το σύστημα όταν επί δικών σας κυβερνήσεων αλώνιζαν οι εργολάβοι, απολύσατε υγιεινομικό προσωπικό και εξωθήσατε μεγάλο αριθμό από αυτό στη συνταξιοδότησή. Δυστυχώς όμως είναι αργά για δάκρυα.

Το ότι βλέπετε «μουσουλμανικού τύπου» προσήλωση στις προσπάθειες στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ,απλώς χαρακτηρίζει τη σοβαρότητα της κριτικής που ασκείτε.

Η κυβέρνηση παλεύει σε εξαιρετικά δύσκολες σύνθηκες να κτίσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με θεσμούς και κανόνες πράγμα ξένο στη δική σας λογική και πολιτική κουλτούρα και το δυστύχημα για εσάς είναι ότι το πετυχαίνει.

Εμείς ως κόμμα κρίνουμε αλλά και στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιστροφής της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και της κομματοκρατίας που είχε επιβληθεί από τις κυβερνήσεις σας.

 

Υ.Γ.: Όσον αφορά την προσφώνηση “σύντροφοι” η διάκριση και η σχέση της Αριστεράς με την Δεξιά στην Ελλάδα δεν το επιτρέπει ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά.

Διαβάστε επίσης