Αχαΐα: Έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος «ενοχοποιεί» την ΔΕΥΑ Δυμαίων για τη μαυρίλα στον Πείρο ποταμό – Έπεφταν στη θάλασσα λύματα; ΦΩΤΟ

απαντήσεις ζητά ο σύλλογος αλισσαίων "πείρος"

Ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος», έλαβε τις απαντήσεις από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, στις 26 Σεπτεμβρίου στον Πείρο ποταμό, κατόπιν των καταγγελιών του συλλόγου για μαυρίλα και έντονη δυσοσμία. 

Φωτογραφία από την αυτοψία που έγινε στον ποταμό Πείρο κατόπιν καταγγελιών του συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, παρατηρείται δυσλειτουργία στον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας, ενώ βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα τα επιβαρυντικά φορτία. Το έγγραφο αυτό, έχει κοινοποιηθεί στη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ αλλά και στην ΒΙΠΕ καθώς υπάρχουν παρατηρήσεις και για την περιοχή, η οποία διοικητικά ανήκει στη βιομηχανική περιοχή. Σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Ο σύλλογος «Πείρος», όπως εξηγεί ο πρόεδρός του Δημήτρη Μπαρμπούνης, σε λίγες ημέρες θα στείλει εκ νέου επιστολή στη διεύθυνση περιβάλλοντος, ζητώντας εγγράφως αν όλα αυτά που αναφέρονται στο κείμενο έχουν υλοποιηθεί.

Η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, ζητά από την ΔΕΥΑ Δυμαίων μεταξύ άλλων να σφραγίσει τα φρεάτια ομβρύων που βρήκε ακάλυπτα (φωτο από την αυτοψία)

Το έγγραφο με τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας):

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ

Το έγγραφο εστάλη πριν από 4 ημέρες και στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων. «Υπάρχουν κάποιες αστοχίες οι οποίες φυσικά και θα καλυφθούν. Όπως άμεσα, σπεύσαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με το πόσιμο νερό μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας, έτσι θα κάνουμε και τώρα. Δεν αντιλέγουμε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Όμως και αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα», ήταν η αρχική αντίδραση του διευθυντή της ΔΕΥΑΔ Θανάση Πυρρή. Ερωτηθείς συγκεκριμένα γι αυτά που ζητά η διεύθυνση Περιβάλλοντος και αφορούν αναλυτικώς τα σχέδια των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας (μονάδες, αγωγός ομβρύων κα) ο κ. Πυρρής απάντησε: «Αυτά έχουν κατατεθεί και ελεγχθεί με την παραλαβή του έργου». Σε ότι αφορά την υπέρβαση των τιμών του αμμωνιακού αζώτου, ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης ανέφερε ότι όλα παρακολουθούνται από τον υπεύθυνο της λειτουργίας της μονάδας, βάσει της σχετικής σύμβασης και ανάλογα διευθετούνται όλα τα ζητήματα.

Διαβάστε επίσης