«Κωσταλέξι» τριών ζώων στην Πάτρα - Μια απίστευτη ιστορία κακοποίησης ζώων έφτασε στα Δικαστήρια

προκάλεσε την τοπική κοινωνία

Μια απίστευτη ιστορία έφτασε στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και έχει να κάνει με την κακοποίηση τριών σκυλιών στην Πάτρας!

Την δικογραφία κατάθεσε ο δικηγόρος Δημοσθένης Σπαθής και προκάλεσε την τοπική κοινωνία και στους ζωόφιλους της πόλης!

Όπως σημειώνει σε σχετικό του σημείωμα ο κ. Σπαθής:

Την Παρασκευή 13-10-2017, μετά από μηνυτήρια καταγγελία της ζωόφιλης συμπολίτου μας Βασιλικής Τσεκούρα, μέλους του φιλοζωικού σωματείου μας "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας"  και του ζωόφιλου συμπολίτη μας και δικηγόρου κ. Δημοσθένη Σπαθή, συνελήφθη από το Β΄ Αστυν. Τμήμα Πατρών και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημ/κείο Πατρών 67χρονη επειδή κακοποιούσε και βασάνιζε τρία σκυλιά, και συγκεκριμένα:

Κρατούσε από χρόνια εγκλωβισμένα δύο μικρόσωμα σκυλάκια (ένα ράτσας πεκινουά και ένα ράτσας κόκερ, χρώματος και τα δύο κανελί) μέσα σε ένα βαθύ υπόγειο της οικίας της, χωρίς καθόλου φυσικό φωτισμό (μάλιστα είχε καλυμμένα τα μικρά παράθυρα του υπογείου με αδιαφανές υλικό, ώστε το φως της ημέρας δεν εισχωρούσε από πουθενά) χωρίς καμία καθαριότητα (τα ζώα εζούσαν κυριολεκτικά πάνω στα ούρα τους και τα κόπρανά τους), χωρίς καμία ιατρική τους πρόληψη και φροντίδα (εμβολιασμό, ιατρική παρακολούθηση κλπ.), με αποτέλεσμα, όταν τα βρήκε η Αστυνομία, να είναι σχεδόν ετοιμοθάνατα, με σοβαρές αλλοιώσεις και πληγές στο δέρμα τους, με πλήθος παρασίτων (τσιμπούρια, ψύλλοι κλπ), σχεδόν τυφλά από την συνεχή έλλειψη φυσικού φωτός, εντελώς ακάθαρτα με έντονη οσμή σάπιου κρέατος και ακαθαρσιών να αναδύεται από το σώμα τους, να είναι πολύ αδύνατα και να μην μπορούν να περπατήσουν.

Το τρίτο ζώο, ένα μεσαίου βάρος ημίαιμο αρσενικό σκυλί, το κρατούσε αλυσοδεμένο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μέσα σε μία μικρή αυλή περιφραγμένη γύρω γύρω από ψηλούς τοίχους από όλες τις πλευρές, με αποτέλεσμα το ζώο να μην μπορεί να δει γύρω του, μόνο τον ουρανό μπορούσε να κοιτάζει, και αυτό επίσης βρώμικο και χωρίς ιατρική φροντίδα, με πλήθος παρασίτων και ενδεχομένως και άλλων ασθενειών που θα διαπιστωθούν από την ιατρική του εξέταση.

Η οριστική αφαίρεση των ζώων διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατηγορούμενη απειθούσε στην Εισαγγελική Διαταγή επί 10 ημέρες, δηλ. κρυβόταν μέσα στο σπίτι της και δεν παρέδιδε τα ζώα! Επίσης απειλούσε και εξύβριζε τους μηνυτές, και τελικά μόλις την 24-10-2017, μετά από προσωπική επίσκεψη και παρέμβαση του ίδιου του ανωτέρω Διοικητή του Β΄ Α.Τ., ανευρέθη η κατηγορούμενη και αναγκάσθηκε να παραδώσει τα ζώα  για να αποφύγει την εκ νέου αυτόφωρη σύλληψή της για την απείθεια που διέπραττε απέναντι στην Εισαγγελική Διαταγή.

Τα ζώα παραδόθηκαν στην εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπο του σωματείου μας Βασιλική Τσεκούρα, η οποία αμέσως τα μετέφερε στο κτηνιατρείο της συμπολίτου μας κτηνιάτρου Γκέλυ Νάκου, στην Αρόη, όπου τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες! Η δίκη της γυναίκας θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης