«Φοβήθηκα πάρα πολύ» - Τι λέει ο 11χρονος Αμίρ για την επίθεση στο σπίτι του

ΣΤΟΧΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του και το φόβο που ένιωσε περιγράφει ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν.  

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου», λέει στον Ελεύθερο Τύπο ο 11χρονος Αμίρ και συμπλήρωσε: «Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας».

Η επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο μάτι του κυκλώνα, έχει προκαλέσει κραδασμούς στον πολιτικό αλλά και εκπαιδευτικό κόσμο, κυρίως όμως έχει οδηγήσει ένα παιδί να βιώνει συνθήκες τρόμου, την ώρα που θεσμοί και φορείς γύρω του τσακώνονται για το ποιος φταίει.

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες προκαλώντας φθορές στο σπίτι. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των δραστών. Βέβαια, η Αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα πέραν της ρατσιστικής επίθεσης και βάσει ενός ακόμα σεναρίου η επίθεση μπορεί να έγινε από ένοικο της πολυκατοικίας, ειδικότερα από άνδρα που διαμένει στον 1ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η οικογένεια του Αμιρ και φέρεται να ταλαιπωρείται από σχιζοφρενική διαταραχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του ήταν αυτή που κάλεσε τις Αρχές αμέσως μετά την επίθεση. Οι Αρχές αναζητούν και υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό των δραστών.

Αποκτήστε το νέο ανδρικό άρωμα COLONIA PURA από την ACQUA DI PARMA!

Η οικογένεια, η οποία υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το θλιβερό συμβάν.

Διαβάστε επίσης