Απόδραση από τη φυλακή ετοίμαζαν οι βαρυποινίτες πίσω από την υπόθεση Ζαφειρόπουλου

Φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά στον Κορυδαλλό

Τα «μεγάλα αφεντικά» της αλβανικής μαφίας φαίνεται πως ήθελαν να βγάλουν από τη φυλακή οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι οποίοι φέρονται να ετοίμαζαν τη μεγάλη απόδραση από τον Κορυδαλλό.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αρχές, όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso», μετά τα όσα βρήκαν στο σπίτι του 32χρονου εκτελεστή του δικηγόρου. Πυρομαχικά, εκρηκτικά φιτίλι, χειροβομβίδα, στολές αστυνομικών και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 32χρονου οδηγούν την αστυνομία στην εκτίμηση πως οι δύο δολοφόνοι σχεδίαζαν να πάρουν τα 5.000.000 ευρώ από την Energa για να χρηματοδοτήσουν την απόδραση των τριών «αφεντικών» τους από τη φυλακή.

Πιστεύουν μάλιστα πως ο εκτελεστής και οι συνεργοί του είχαν εξοπλιστεί κατάλληλα για να ρίξουν με εκρηκτικά τον μαντρότοιχο των φυλακών, σενάριο στο οποίο συγκλίνει και το ότι είχαν προμηθευτεί δύο πλήρεις στολές ειδικού φρουρού, πιθανώς για να εμφανιστούν ως αστυνομικοί που περιπολούν την περίμετρο των φυλακών.

Με τα εκρηκτικά εκτιμάται πώς να σχεδίαζαν χτύπημα σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, με στόχο λεία εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές παρακολουθούσαν τα προφίλ των εκτελεστών αλλά και των βαρυποινιτών στο Facebook, στα οποία υπήρχαν πολλές αναρτήσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο, αναφορές στη «μεγάλη Αλβανία» αλλά και τον UCK.

Διαβάστε επίσης