Στη φυλακή ο "εγκέφαλος" της σπείρας διακίνησης κοκαΐνης στην Πάτρα - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις "προμηθευτές"

Απολογήθηκαν στον Ανακριτή

Στις φυλακές αποφασίστηκε να οδηγηθεί, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 42χρονος φερόμενος ως διακινητής και πωλητής κοκαΐνης στην Πάτρα. 

Από την άλλη πλευρά, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν οι τρεις άνδρες ηλικίας 30, 33, και 37 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ως προμηθευτές.

Να σημειωθεί, όπως έγραψε και το πρωί το tempo24, πως οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, εμπορίας και προμήθειας ναρκωτικών.

Στους συλληφθέντες είναι ένας 42χρονος φερόμενος ως διακινητής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 42χρονος προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς.

Συνελήφθησαν επίσης τρεις άνδρες ηλικίας 30, 33, και 37 ετών ως προμηθευτές. Οι δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών. Οι συνθηματικές λέξεις ήταν "σφηνάκι", "ποτό" , "πουκάμισο", "λάδι" κλπ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος, αναφέρει η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης