Τσιρίλο: Η ΑΕΚ μπορεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2006

«Να επαναλάβει την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο "Σαν Σίρο"»

Η καρδιά, η θέληση, η πίστη και η βοήθεια του κόσμου που θα γεμίσει απόψε το ΟΑΚΑ, είναι τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ σε νέο θρίαμβο επί της Μίλαν, όπως τόνισε ο Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξή του.

Ο Ιταλός αμυντικός της Ένωσης, που ήταν μέλος της ομάδας του 2006, η οποία είχε επικρατήσει τον «ροσονέρι» για τους ομίλους του Champions League, τόνισε μέσω της «Ώρας των Σπορ» ότι μπορεί να επαναληφθεί αποτέλεσμα αντίστοιχο με εκείνο προ έντεκα ετών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιρίλο:

- Έχουν περάσει 11 χρόνια από τη σπουδαία νίκη που σημειώσατε κόντρα στη Μίλαν. Μπορεί η ΑΕΚ να επαναλάβει έναν τέτοιο θρίαμβο; 

«Σίγουρα μπορεί. Αν και τα αγωνιστικά δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με τότε, όπως και η διοργάνωση. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ καταφέρει να επαναλάβει την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο "Σαν Σίρο", τότε μπορεί κάλλιστα να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Με καρδιά, θέληση, πίστη και τη βοήθεια του κόσμου μπορεί να επαναλάβει τον άθλο».

- Τι θυμάσαι πιο έντονα από τη βραδιά της 21ης Νοεμβρίου του 2006; 

«Την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θυμάμαι πως το ΟΑΚΑ είχε σχεδόν γεμίσει αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι παίκτες της Μίλαν είχαν μείνει άναυδοι με την ατμόσφαιρα. Πριν αρχίσει το παιχνίδι βρισκόμουν στα αποδυτήρια με τον Αντρέα Πίρλο και τον Μάσιμο Αμπροζίνι. Θυμάμαι τον Πίρλο να μου λέει, χαριτολογώντας, πώς αν δεν έχει τουλάχιστον 50.000 θεατές στις εξέδρες, τότε δεν θα παίξει απόψε. Από την πλευρά μου, του απάντησα πως μόλις βγει στον αγωνιστικό χώρο θα τρομάξει από τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική».

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μίλαν; 

«Σίγουρα πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της. Μην ξεχνάμε πως το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν 15 νέοι παίκτες στην ομάδα που χρειάζονται χρόνο για να… δέσουν μεταξύ τους και να καταλάβουν τη φιλοσοφία του προπονητή τους. Σίγουρα πάντως η Μίλαν έχει παίκτες που μπορούν λόγω κλάσης να κερδίσουν μόνοι τους ένα παιχνίδι».

- Θεωρείς πως η Μίλαν είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League; 

«Σίγουρα ναι. Διαθέτει όλο το… πακέτο προκειμένου να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο».

Διαβάστε επίσης