Αυτός είναι ο 32χρονος ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου που συνελήφθη στην Πάτρα - Οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο δράστης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα (στη συνέχεια θα μεταβεί στον ανακριτή), καθώς πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του και εκκρεμούσε μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.  

Ο 32χρονος συνελήφθη στην Πάτρα και αυτό είναι το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης: ​

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος, που ομολόγησε την πράξη του, είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία. 

Η κατάθεση του εκτελεστή

Στην κατάθεσή του ο εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν στο πόδι τον δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσουν.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος «έδωσε» ως ηθικούς αυτουργούς τρεις Αλβανούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και «παρήγγειλαν» αντί αμοιβής 20.000 ευρώ τον εκφοβισμό του δικηγόρου. Ο τελικός αποδέκτης του εκφοβισμού ήταν πελάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Energa.

Εκλεισε το ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλου ως Μιχάλης Λαζαρίδης

Ο 32χρονος δολοφόνος ήταν αυτός που έκλεισε το ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο με τα στοιχεία «Μιχάλης Λαζαρίδης», το πρωί πριν τη δολοφονία. Προφαίστηκε ότι ήθελε να αναλάβει την υπεράσπιση συγγενούς του που είχε συλληφθεί για ληστεία. Ετσι πήγαν στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου και στην αρχή η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το δήθεν θέμα τους, χωρίς ωστόσο να δίνουν στοιχεία. 

Ο 30χρονος (που έχει διαφύγει στην Αλβανία) πήγε δύο φορές στην... τουαλέτα, μία ακόμη βγήκε από το κτίριο δήθεν για να φέρει προκαταβολή, με πραγματικό στόχο την κατόπτευση του χώρου. Επιστρέφοντας, ξαφνικά έβγαλαν τα πιστόλια, χώρισαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από τον συνεργάτη του και ζήτησαν με την απειλή των όπλων από τον ποινικολόγο το κλητήριο θέσπισμα που αφορούσε τον πελάτη του, προκειμένου να πάρουν από εκεί τις διευθύνσεις κατοικίας του ίδιου και συγγενών του, ως ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού για να υποκύψει στον εκβιασμό.

Αυτό το κλητήριο θέσπισμα, όπως και το όπλο του εγκλήματος, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου διέμεναν ο δολοφόνος και ο συνεργός του, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν, επίσης, ένα όπλο καλάσνικοφ , φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές, που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο 32χρονος δολοφόνος που ομολόγησε την πράξη του επιφυλάχθηκε να μιλήσει για τους ηθικούς αυτουργούς. 

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν μεταφερθεί την περασμένη Κυριακή στην Ασφάλεια Αττικής, αρνούμενοι φυσικά τη συμμετοχή τους. Όπως διαπιστώνεται, είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους. 

Πάντως, φαίνεται πως εντοπίστηκαν κάρτες sim στα σκουπίδια, οι οποίες και πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για τους δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και έναν ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν από δύο χρόνια. 

Οι ηθικοί αυτουργοί προκύπτουν από καταθέσεις αλλά και συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ηθικοί αυτουργοί έδωσαν στους εκτελεστές το ποσό των 3.000 ευρώ ως προκαταβολή (τους είχαν υποσχθεί 20.000 ευρώ) για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο. Τα χρήματα τούς τα παρέδωσε μια μυστηριώδης γυναίκα.

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης