Αχαΐα: Εξελίξεις στο θέμα της επέκτασης του φράγματος Πηνειού – Τί ετοιμάζει το επιτελείο του Πρωθυπουργού για την επίσκεψή του στην Πάτρα - Θέλει να το "καθαρίσει" ο Τσίπρας

στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια

Στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΟΑΣΠ στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Κοτσώνη, για τις τελευταίες  εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του φράγματος του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα.

Το θέμα «καίει» την περιοχή εδώ και χρόνια. Προ ημερών είχαμε γράψει για την απόγνωση των αγροτών του κάμπου που διαμαρτύρονταν ότι σε λίγα χρόνια χιλιάδες στρέμματα γης θα «διψούν».

Ο δήμαρχος συνομίλησε με τον κ. Κοτσώνη και με τον Σπίρτζη (που έχουν αναλάβει το φάκελο της υπόθεσης). Κατά τη συζήτηση, συμφώνησαν  να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο παρουσία του κ. Σπίρτζη, ώστε να αξιολογηθούν τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η διαδικασία βρίσκεται σε στάδιο που θα ικανοποιήσει την περιοχή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση των μελετών και μάλιστα θα είναι ένα από τα θέματα στα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί διεξοδικά όταν θα έρθει αρχές του νέου έτους στην Πάτρα γι αυτό και υπάρχει κινητοποίηση στο επιτελείο του Πρωθυπουργού. Φαίνεται ότι έχει δοθεί προτεραιότητα για το «ξεμπλοκάρισμα» του έργου, ώστε να είναι ένα από τα ζητήματα στα οποία ενδεχόμενα θα μπορεί ο Πρωθυπουργός να δεσμευτεί όταν θα βρίσκεται στην Πάτρα. 

Β.Α. 

Διαβάστε επίσης