Η Αλβανική μαφία πίσω από την εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Θύμα της αλβανικής μαφίας έπεσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος όπως αποκάλυψε η Ελληνική Αστυνομία.

Το σχέδιο της ήταν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ από την ιστορία της Energa.

Πίσω από την υπόθεση κρύβονται τρεις Αλβανοί, έγκλειστοι των φυλακών, που κατηγόρησαν τον πρώην μεγαλομέτοχο της Energa ότι τους έταξε 100.000 ευρώ για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο της εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Αντωνόπουλο και στη συνέχεια έψαχναν τρόπο για να πάρουν πέντε εκατ. ευρώ.

Οι τρεις σκληροί κακοποιεί πλήρωσαν τους δύο Αλβανούς, ηλικίας 30 και 32 ετών -τον «κοντό» και τον «ψηλό»- και έδωσαν την εντολή να κλείσουν ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν ο δικηγόρος του μετόχου της Energa. Στόχος ήταν να του στείλουν ένα μήνυμα ότι πρέπει να πιέσει τον πελάτη του να τους δώσει τα χρήματα, να τον πυροβολήσουν στα πόδια, για να τον τρομοκρατήσουν και επιπλέον να πάρουν τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας του.

Κίνητρο λοιπόν της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φαίνεται πως είναι εκβίαση σε βάρος κρατούμενου για την υπόθεση της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 32χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ως ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη, πριν από 20 ημέρες στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού 154, ομολόγησε την πράξη του και έδωσε στοιχεία που γνώριζε, φωτίζοντας τα κενά που υπήρχαν για να κλείσει οριστικά η υπόθεση.

Ωως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται τρεις Αλβανοί, σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 34, 35, και 40 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι των φυλακών για απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα βαρεία αδικήματα.

Οι τρεις αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέλαβαν τον 32χρονο και έναν ακόμα 30χρονο, ο οποίος διέφυγε αμέσως μετά την δολοφονία στην Αλβανία και καταζητείται, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ώστε να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με τις οποίες τον κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου (αντιδίκου του στην υπόθεση της Energa), που είχε διαπραχθεί το 2014 στην Πεντέλη.

Η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις και τις αναλύσεις, ήταν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αλλά αυτοί τον δολοφόνησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αρχηγός των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών, έχει καταγραφεί να λέει σε τηλεφωνική του συνομιλία: «Τους είπαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν».

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, που έχει συλληφθεί ως ένας από τους φυσικούς αυτουργούς, είναι δραπέτης φυλακών από τον Σεπτέμβριο, καθώς δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Ο 30χρονος συνεργός του που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, είναι αυτοί που αιματοκύλισαν το Μικρολίμανο το 2014 και έχουν πυροβολήσει εναντίον δύο καφενείων με κόσμο στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο.

Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί - κατά περίπτωση - για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Οι δύο από αυτούς επίσης, πυροβόλησαν τον δικηγόρο Αντωνόπουλο το 2014 στην Πεντέλη, πράξη που αρχικά αποδόθηκε σε ληστεία, αλλά οι ίδιοι πολύ αργότερα στον ανακριτή, κατέθεσαν ότι εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου κατ' εντολή του ανθρώπου που εκβίαζαν, με αποτέλεσμα να πληρώσει με την ζωή του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης