Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα απολυθούν από το Δημόσιο όσοι κρίθηκαν μη επαρκείς

τι είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Τις επόμενες μέρες θα καθοριστούν οι τομείς, στους οποίους θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη επικαλούμενη σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι, « η έξοδος από τα μνημόνια είναι ορατή μπροστά μας», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και πως για πρώτη φορά από το 2009 η χώρα παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Επιπλέον η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να διεξαχθούν ταυτόχρονα τριπλές εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές),σημειώνοντας ότι «δεν είναι ορθό να μπαίνουμε σε τριπλές διαδικασίες, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα και χάνεται το διακύβευμα της κάθε εκλογής».

Όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όσων υπαλλήλων κρίθηκαν ως μη επαρκείς και ότι στόχος είναι η βελτίωσή τους με επιμόρφωση ή με αλλαγή θέσης.

Τέλος, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι οι διαδικασίες ελέγχων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Πηγή: enikonomia.gr 

Διαβάστε επίσης