Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

 Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη η ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας την Κυριακή 29/10/2017 και ώρα 12..00 στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας  με θέμα «Ασφαλής οδική συμπεριφορά και αιμοπροστασία» με ομιλητή τον Αναστάσιο Μαρκουίζο ή «Ιαβέρη». παρουσία πλήθους κόσμου   ο οποίος κατέκλισε τον χώρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Θεοδωρόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε το λόγο στο προεδρείο της εκδήλωσης, κ. Αλόκριο Γρηγόρη Δ/ντη του Κ.Υ.Χαλανδρίτσας και Ιωάννη Σουβαλιώτη αντιδήμαρχο Ερυμάνθου, για την συνέχεια.

Χαιρετισμό απήυθηνε ο πατέρας Δημήτριος Παπαγεωργίου εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, ο Περιφερειάρχης Δ.Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η  Αντιπερειφειάρχης Δ. Ελλάδος κ. Αναστασία Τογιοπούλου και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Καρπής Αθανάσιος. Στην συνέχεια ο κ. Αλόκριος προλόγισε τον κ Ιαβέρη και τον κάλεσε στο βήμα.

Ο κ. Ιαβέρης καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με το μεστό του λόγο αναφέροντας με τρόπο καυστικό αλλά και ουσιαστικό ότι ο κύριος παράγων των τροχαίων ατυχημάτων  είναι ο άνθρωπος. Εν πολύς αναφέρθηκε στην ανοησία όχι στην αμέλεια της παράβασης του ΚΟΚ και δή του ερυθρού σηματοδότη λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται οι οδηγοί της παράβασης ως δολοφόνοι και η παράβαση ως κακούργημα, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η μη χρήση ζώνης και στους πίσω συνεπιβάτες , η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση του κινητού , τα παιδιά στη μέση στο πίσω κάθισμα χωρίς καρεκλάκι, η μη χρήση κράνους και η παραβίαση γενικότερα του ΚΟΚ είναι οι κύριοι λόγοι των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, που για το λόγο αυτό την κατατάσσει στην 27η θέση στην Ευρώπη και 73η στον κόσμο. Αναφέρθηκε επίσης ότι το 83% των τροχαίων ατυχημάτων γίνονται εντός πόλης με μικρή ταχύτητα και μόνο το 3% σε εθνικές οδούς.

Οι θάνατοι 2500 το χρόνο –τα τελευταία δε 57 χρόνια 150.000 στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας 15-24 ετών προκαλούν σε βάθος χρόνου γενοκτονία αφού τα παιδιά αυτά δεν γεννούν  και τα παιδιά τους  το ιδιο κ.λ.π. Οι τραυματίες χιλιάδες, το δε ετήσιο κόστος των ατυχημάτων ,θάνατοι , τραυματισμοί, αναπηρίες, νοσήλιά, εργατοώρες, ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

   Ο πρόεδρος του ΣΕΑ Κ.Υ.Χαλανδρίτσας κλείνοντας ευχαρίστησε τους συν διοργανωτές , την Περιφέρεια Δ Ελλάδος, τον Δήμο Ερυμάνθου, τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας για την φιλοξενία , τους 38 εθελοντικούς φορείς της περιοχής που συμμετείχαν και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Τέλος συνεχάρη τον κ. Ιαβέρη για την εμπεριστατωμένη και ενημερωτική ομιλία του ευχόμενος να γίνουμε όλοι πιο προσεκτικοί και να μεταφέρουμε το μήνυμα που πήραμε στους συμπολίτες μας βοηθώντας έτσι την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων τόσο στην περιοχή μας όσο και στο πανελλήνιο.

Παράλληλα με την εκδήλωση στον ίδιο χώρο ο σύλλογος πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία και οι μονάδες που προσέφεραν απλόχερα οι αιμοδότες μας ήταν.. 40.                  Ο Σύλλογος τους ευχαριστεί και τους συγχαίρει για την θεάρεστη προσφορά τους στον άγνωστο  πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μητροπόλεως Πατρών «Ο Λύχνος» τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, δίνοντας την δυνατότητα  στους συμπολίτες μας να παρακολουθήουν την τόσο σημαντική αυτή εκδήλωση όταν την προβάλλει ο σταθμός.  

 

Διαβάστε επίσης